Select Page

Amb l’objecte de formalitzar les actuacions mediambientals, patrimonials i turístiques que l’associació De Amicitia porta a terme al municipi d’Altea, aquest matí ha tingut lloc la signatura d’un nou conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Altea i aquesta associació de voluntariat internacional . La signatura d’aquest acord ha anat a càrrec de l’alcalde, Jaume Llinares i el president de De Amicitia, Ignacio González.

En l’acte han estat també presents Xelo González, regidora de Turisme; José Orozco, regidor de Medi Ambient i les tècniques d’ambdues àrees, Ana Pérez Alós i Ana González, respectivament.

Com ha explicat l’alcalde, “s’ha tornat a signar un conveni de col·laboració amb De Amicitia que presta serveis de voluntariat a Altea de forma molt eficaç i convenient per al nostre municipi. Tant a nivell mediambiental, com amb tasques arqueològiques que van a destinar-se a la restauració del “Poador” i altres treballs que estem tractant d’incorporar al conveni per obtenir una col·laboració contínua fins a novembre que és la disponibilitat acordada de la Finca Santa Bàrbara”.

“La intenció del Consistori és continuar col·laborant amb De Amicitia. És un organisme contrastat, eficaç, ben gestionat i la seua col·laboració ens ve molt bé per tirar endavant tasques mediambientals”; ha afegit l’alcalde, qui ha ressaltat les tasques de neteja de la platja i la part marina que es realitzen a l’endemà del Castell de l’Olla i en què col·laboren els voluntaris de De Amicitia.

“Estem buscant altres línies de col·laboració. Les que ja tenim són molt estables. Tenim molta experiència de col·laboració per part de De Amicitia i vull agrair a l’entitat que seguisca confiant en Altea per prestar els seus ajuts de col·laboració “; ha conclòs Jaume Llinares.

En total seran uns 30 voluntaris els que participen en diferents projectes del consistori d’Altea. Així ho ha explicat el responsable de De Amicitia, que ha detallat que són uns 10 els que han portat a terme tasques d’extinció de plantes invasores al riu Algar; altres 12 seran els que intervinguen en la neteja de restes del Castell de l’Olla i la resta col·laboraran amb Patrimoni, del departament d’Urbanisme, en la rehabilitació del “Poador”; en l’àrea de Turisme, informant de la riquesa mediambiental d’Altea. En aquesta última àrea municipal el passat 1 de juliol va començar les seues tasques de voluntariat una xica procedent d’Ucraïna que prolongarà la seua estada a Altea fins al 15 de setembre.

Ignacio Gonzalez ha avançat que “les tasques d’arqueologia enguany es fan amb la xarxa EHV, vinculada amb la UNESCO, que porta gent molt preparada en matèria d’història i arqueologia; pel que crec serà més interessant “.

De Amicitia treballa en tot el territori nacional i en especial a la Comarca de la Marina Baixa i Altea gestionant voluntaris internacionals per exercir projectes locals de manera individual o en grup.

Pin It on Pinterest