Select Page

Art urbà en el barri més antic d’Altea del 7 al 21 de juliol.

El Festival d’Intervencions Artístiques Bellaguarda ‘Inter-B’ torna al barri més antic d’Altea, del 7 al 21 de juliol. Així ho han donat a conèixer Aurora Serrat, edil de Cultura; Ester Niñirola, de l’organització de l’esdeveniment i Pepa Mengual del Espai Creatiu Trobarte.

L’edil ha explicat que “es tracta d’una iniciativa que relaciona l’obra d’art i l’espectador amb l’espai públic. En aquest cas, es durà a terme en el barri de Bellaguarda, un dels més bonics d’Altea”. I ha agraït la col·laboració dels veïns i veïnes “per aconseguir un barri participatiu que afavoreix la creació artística i les activitats culturals”.

Enguany, deu projectes d’intervenció artística han sigut triats amb la finalitat de potenciar i fusionar l’art amb la ciutadania i els visitants.

Esther Niñirola, de l’organització de l’esdeveniment, ha detallat les activitats que donaran començament el diumenge 7 de juliol, a les 19:30 hores, “començarem des de la Casa de Cultura amb la finalitat de realitzar el recorregut a la recerca de les diferents intervencions. El recorregut finalitzarà en la plaça de la Cantereria amb dos concerts de blues que començaran a les 21.00 hores. A més, enguany es duran a terme dues conferències, el divendres 12 de juliol tindrà lloc ‘Naturaleza y Artificio’ a càrrec de l’escultor eldense Carlos Martínez, i el 19 de juliol tindrem una conferència que tractarà sobre l’Art Teràpia, de la mà d’una antiga alumna de la Facultat de Belles arts de la UMH d’Altea. A més, el divendres 19 es durà a terme el concurs de pintura ràpida i a les 19:00 hores es farà lliurament dels premis. Enguany com a novetat tindrem dues categories: infantil i juvenil. El diumenge 21 de juliol s’inaugurarà l’exposició dels quadres guanyadors, a la Casa de la Cultura, categories infantil i juvenil, i a la Casa d’Antonio el Fuster, la categoria d’adults”.

D’altra banda, Pepa Mengual del Espai Creatiu Trobarte, ha agraït el treball d’Ester Niñirola per fer el projecte possible, així com a la regidoria de Cultura per apostar per aquestes propostes. Mengual ha destacat que “des de l’espai Trobarte tenim una proposta didàctica consistent a implicar les famílies, xiquetes i xiquets en el procés creatiu, saber com es forma i per què acaba una obra en un espai, com és en aquest cas, el de Bellaguarda”.

Programació Bellaguarda Inter-B Altea 2019

Bases Concurs de Pintura Ràpida Bellaguarda Inter‐B Altea 2019

Pin It on Pinterest