Select Page

Els regatistes del RCN Torrevieja Ginés Romero i Álvaro Moreno es fan amb la IV Regata Yuasa, organitzada pel Club Nàutic d’Altea, que enguany ha sigut Copa d’Espanya de la classe Flying Dutchman.

La Copa d’Espanya de la classe Flying Dutchman se celebrava aquest passat cap de setmana en aigües d’Altea entre els dies 21 al 23 de juny de 2019. La IV Regata Yuasa ha atorgat enguany el guardó nacional, una prova que amb quatre anys de trajectòria comença a consolidar-se en el calendari nacional de vela lleugera gràcies al patrocini de l’empresa fabricadora de bateries Yuasa Battery Iberia i a l’organització del Club Nàutic d’Altea.

Un total de 20 regatistes s’han donat cita aquest cap de setmana en aigües de la badia d’Altea per a competir pel títol nacional, els millors especialistes de la classe de vela lleugera Flying Dutchman.

Tres intensos dies de regata, amb bones condicions meteorològiques han posat a prova la perícia dels navegants. La flota de Flying Dutchman ha omplit de colorit la badia d’Altea amb les seues speeds, un espectacle de velocitat i habilitat que caracteritza a aquesta classe.

El divendres 21 de juny arrancava la Copa d’Espanya amb la primera prova a les 11:00 hores. El vent de sud estable de 7 i 8 nusos va permetre la realització de tres proves.

Les jornades del dissabte i diumenge es van presentar més ventoses, amb un vent de llevant per damunt dels 15 nusos que va obligar als regatistes a donar el màxim en el camp de regates. Finalment la regata es tancava amb set proves disputades de les nou programades.

Els torrevejenses Ginés Romero i Álvaro Moreno han marcat la diferència amb la resta de la flota i s’han posicionat al cap de la classificació durant els tres dies de regata. Després de vèncer en cinc proves s’alçaven com els clars guanyadors d’aquesta Copa d’Espanya de Flying Dutchman 2019.

Amb 5 segons i un primer com a millors parcials José Sánchez Pastor i Jose Luis Ruiz del Club Nàutic d’Altea es feien amb el títol de subcampions d’Espanya.

El tercer lloc era per a la parella formada per pare i fill, Roberto Sevila i Marco Sevila, també del Club Nàutic d’Altea, els qui es portaven a casa el bronze després d’obtindre un primer, un segon i tres tercers com a millors parcials.

Després d’aquesta prova les mires estan posades en el Campionat del Món de Flying Dutchman que organitzarà el Club Nàutic d’Altea del 10 al 18 de setembre de 2020. Una magnífica oportunitat per a la nombrosa flota alteana de Flying Duchtman que podrà disputar a casa un títol mundial.

Pin It on Pinterest