Select Page

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha presentat l’activitat ‘Liceu a la Fresca’, una nova iniciativa per als amants de la música i l’òpera. Com ha anunciat l’edil, que ha estat acompanyada pel director del Conservatori Professional de Música d’Altea, Juan Tomás Laviós, el 28 de juny, a les 22 hores, a la Plaça de l’Aigua es podrà gaudir de la representació de l’òpera ‘Tosca’ de G. Puccini. A partir de les 21:30 hores es podran visualitzar uns vídeos introductoris a l’òpera i al teatre del Liceu.

La regidora ha donat més detalls de la representació: ‘’Este espectacle tindrà lloc gràcies al conveni signat entre el El Gran Teatre del Liceu de Barcelona i l’Ajuntament d’Altea. Es podrà veure en directe, en una pantalla disposada per a l’ocasió, la representació de l’òpera que en el mateix moment estarà representant-se al Liceu’’.

Per la seua banda, Juan Tomás Laviós ha assenyalat que: ‘’l’objectiu d’aquest projecte és difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operístic​a’’. El ‘Liceu a la Fresca’ és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractius i accessibles, per fer gaudir a tots els públics de la immensitat de l’òpera, assistint d’una manera única, propera i informal a una funció al Liceu de Barcelona.

Des de la regidoria de Cultura, Aurora Serrat ha anunciat que: “és la primera vegada que és participa en aquest projecte, que serà d’accés gratuït per a tot el públic, només amb limitació de l’aforament”. També comentava que: “és una oportunitat única de poder gaudir d’un espectacle que està representant-se a centenars de kilòmetres en un espai molt acollidor com és la Plaça de l’Aigua”.

Tosca és una òpera en tres actes de Giacomo Puccini sobre un llibret italià de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, basat en el drama La Tosca, de Victorien Sardou. Es va estrenar al Teatro Costanzi de Roma el 14 de gener de 1.900. L’argument de Tosca és de tall polític, inserit en un ambient històric verídic que és l’Europa del 1800, i enmig de la invasió de Napoleón a Itàlia (batalla de Marengo) darrere de les seues idees revolucionàries.

Pin It on Pinterest