Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; i la directora de l’Agència Tributària Valenciana (ATV), Sonia Díaz, van visitar ahir l’oficina de la renda d’Altea que dóna servei a la comarca de la Marina Baixa, on van poder comprovar com transcorre l’activitat aquests dies de campanya. Van acompanyar a l’alcalde, el conseller i la directora de  l’ATV, la regidora d’Hisenda, Xelo Gonzàlez, i una representació dels regidors i regidores de l’equip de govern.

Durant la visita, el conseller anunciava que des de l’inici de la campanya l’oficina d’Altea ha atès 1.500 persones, mentre que les declaracions gestionades han estat gairebé 1.100. ‘’Hem portat l’atenció als ciutadans al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana. En el cas de les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa, ara disposen cadascuna d’elles d’una oficina habilitada per l’Agència Tributària Valenciana (ATV) en la qual es pot rebre assessorament gratuït per elaborar la declaració de la renda’’, destacava Soler.

Per la seua banda, l’alcalde es felicitava per la continuació del servei a Altea: ‘’és una evidència de les bones relacions entre l’Ajuntament i l’administració autonòmica. Aquesta iniciativa de la Generalitat ha estat molt ben rebuda pels alteans i alteanes i per tota la comarca. És una tranquil·litat comptar amb una oficina de la renda amb funcionaris que ens poden assessorar en com fer la declaració de la renda. De fet, Altea és un dels municipis amb més demanda d’aquest servei’’.

En aquest sentit, el primer edil anunciava que: ‘’he traslladat al conseller i la directora general el nostre interès en que aquest servei es continue prestant en un futur a Altea’’.

El conseller d’Hisenda explicava que l’avanç ha estat “notable, ja que quan vam arribar al Consell, el 2015, la Generalitat no disposava de cap punt d’atenció al contribuent per a l’elaboració de la renda a la província d’Alacant, ja que el servei únicament es prestava a la ciutat de València. En 2016 vam posar en marxa un servei a Alacant ciutat i a l’any següent vam començar també a prestar el servei des dels municipis”.

“Abans, un resident a Altea havia de desplaçar-se, en el millor dels casos, uns 60 quilòmetres. Ara disposen del servei en la seua mateixa localitat. Hem estalviat a la gent temps i desplaçaments i hem millorat la seua qualitat de vida”, subratllava Soler. 

Prop de 15.000 persones ateses en la província d’Alacant

En l’actualitat hi ha huit oficines d’assessorament gratuït habilitades per l’Agència Tributària Valenciana (ATV) a la província d’Alacant. Concretament, a les ciutats d’Altea, El Campello, Xaló, El Pinós, Santa Pola, Torrevella i Xixona, a més de a Alacant ciutat.

Les oficines del Consell per a l’elaboració de la renda ubicades a la província d’Alacant han atès des de l’inici de la campanya a 15.000 persones i s’han gestionat gairebé 11.000 declaracions.

Vicent Soler agraïa als alcaldes el seu interès per participar en aquesta iniciativa de la Generalitat i unir esforços per donar un millor servei als seus veïns.

El conseller assenyalava que ‘’el nostre concepte de servei públic implica també facilitar als ciutadans el compliment de les seues obligacions tributàries, ja que amb aquestes aportacions es financen els serveis públics fonamentals que tots gaudim’’.

Segons Soler, ‘’l’ATV és un element clau per a una comunitat autònoma infrafinançada com la nostra, amb uns recursos escassos i un marge fiscal molt xicotet. En aquest sentit, estem fent una gran tasca perquè, dins de les nostres competències, la gestió tributària siga justa i la recaptació redunde en els serveis públics’’.

Pin It on Pinterest