Select Page

Més de cent persones han participat en els tres dies d’activitats organitzades pel Club Nàutic d’Altea.

Durant tot aquest cap de setmana més de 100 persones han passat per la 19a edició de les Jornades Mediambientals del Club Nàutic d’Altea. Una nodrida programació d’activitats ha permès als assistents aprendre sobre la importància de respectar el medi ambient i gaudir de l’entorn natural de la badia d’Altea. Eixides en caiac, una ruta de tub respirador, xerrades i la ja clàssica neteja de fons i cales han sigut els punts forts d’aquestes jornades.

Les XIX Jornades Mediambientals van arrancar el divendres 14 a la vesprada amb el Fòrum de Debat sobre el projecte de creació d’una Zona Protegida d’Interès Pesquer (ZPIP) a l’entorn del Parc Natural de Serra Gelada.

L’acte va comptar amb la presència de Patrick Sanden, vocal de medi ambient del CN Altea, Juan Guillem de l’Institut d’Ecologia Litoral (IEL), José Luis Fayos de ANEM, Juan Ripoll de ASAMAR i Beatriu Nomdedeu, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea, qui finalitzava el seu últim dia de legislatura assistint a aquest acte.

El debat va estar moderat per Álvaro Arroyo, director esportiu del CN Altea, i van participar entitats, empreses i particulars vinculats al sector nàutic i pesquer d’Altea. Tal com aclaria Juan Guillem, del IEL, “el projecte es troba en una fase de consulta, on qualsevol entitat o persona involucrada pot enviar les seues propostes de modificació sobre l’esborrany inicial”.

El debat ha servit per a aclarir dubtes, acostar postures i arribar a conclusions i consensos entre els diferents actors implicats.

L’endemà, el dissabte dia 15, arrancava la part més lúdica d’aquestes jornades, la travessia en caiacs, que enguany ha tingut com a destinació la zona del Cap Negret. Una flota de més de noranta persones s’han desplaçat fins a la Cala de Soio en caiacs, puddle surf i embarcacions. Allí els estava esperant l’historiador Juan Vicente Martín Devesa qui ha oferit una xerrada sobre la història geològica i la importància ambiental del Cap Negret. El dia finalitzava amb un esmorzar en les instal·lacions del Club Nàutic d’Altea per a tots els participants.

El diumenge es citava als voluntaris a les 9:00 hores per a iniciar la neteja de cales de difícil accés i als bussos professionals d’Algar Serveis que anaven a netejar els fons marins de la zona de Serra Gelada. Però el vent de llevant ha començat a bufar amb intensitat i la predicció pronosticava més vent i mala mar per a meitat del matí, amb el que l’organització per motius de seguretat s’ha vist obligada a suspendre l’activitat.

Un any més es posa punt i final a aquestes jornades que des de fa 19 anys el Club Nàutic d’Altea organitza amb l’objectiu de conscienciar als veïns i usuaris de la badia d’Altea sobre les bones pràctiques mediambientals i la cura del nostre entorn marí.

Pin It on Pinterest