Select Page

El departament de Turisme informa que el dimecres 12 de juny, i seguint amb el procés d’elaboració de l’Estratègia de Turisme Sostenible 2025 i full de ruta per al municipi d’Altea, han conclòs les sessions programades de tallers de contrast.

“Després del Diagnòstic Turístic del municipi, s’ha portat un procés participatiu ampli amb el sector i la societat per contrastar l’anàlisi realitzat, amb l’objectiu de recollir els seus punts de vista, prioritats i opinions, involucrant, d’aquesta manera, als participants en la redacció de l’estratègia turística d’Altea”. Ha explicat la regidora de Turisme i Comerç en funcions, Anna Alvado.

Els tres tallers realitzats han comptat amb representants del sector turístic, comercial i associacions, així com de les àrees municipals implicades, amb tres temàtiques diferenciades: urbanisme i mobilitat; proposta de valor i sistema turístic.

“La importància d’aquests tallers radica en consensuar i definir els enfocaments i principis que han de regir l’estratègia turística a seguir pel destí Altea en els propers anys. Cadascun dels tallers s’ha estructurat en diferents àrees de debat com governança, posicionament, promoció, mercat laboral, consciència de destinació, gastronomia, compres, cultura i esports, entre d’altres”. Ha assenyalat Alvado, qui ha avançat que “la següent fase a elaborar per l’empresa Globaldit serà la redacció de l’esborrany de l’Estratègia de Turisme Sostenible d’Altea 2025, en la qual es marcaran les línies estratègiques per al turisme al municipi en els pròxims anys, fixant els principis del model de desenvolupament a seguir, principis com la sostenibilitat, la governança participativa, la competitivitat o la innovació, establint objectius i línies d’acció “.

Finalment Anna Alvado, agraïa “la participació a tots els que estan col·laborant tant en els tallers com en les entrevistes personals realitzades en aquest important projecte”. I ha destacat que, “amb la realització d’aquest document i el treball realitzat en aquests últims quatre anys, Altea té les eines necessàries per ser un referent en turisme de qualitat i sostenibilitat en els propers anys”.

Pin It on Pinterest