Select Page

Cultura, oci i medi ambient es funden per a conscienciar sobre la importància de respectar el nostre entorn en un cap de setmana ple d’activitats per a tots els públics.

Les 19 Jornades Mediambientals del Club Nàutic d’Altea arranquen aquest divendres 14 de juny i tenen previst un intens programa d’activitats per a tot el cap de setmana, on majors i xicotets podran compartir i gaudir de l’entorn de la badia d’Altea sota la premissa del respecte i la cura per l’entorn natural. Les inscripcions podran fer-se en la web de www.cnaltea.com de manera gratuïta.

La programació començarà aquest divendres a les 19:00 hores abordant el recent projecte de creació d’una ZPIP (Zona Protegida d’Interés Pesquer) a l’entorn de Serra Gelada. El Club Nàutic d’Altea organitzarà en les seues instal·lacions un fòrum de debat amb tots els actors implicats, amb la finalitat d’esclarir dubtes, generar un debat obert i obtindre conclusions.

El debat comptarà amb la presència de Juan Guillem de l’Institut d’Ecologia Litoral, Juan Mulet de la Confraria de Pescadors d’Altea, Cristobal Pla de CUPA, José Luís Fayos de ANEN, Patrick Sanden vocal de Medi ambient del CN Altea i representants de l’Ajuntament d’Altea, del Parc Natural de la Serra Gelada, d’ASAMAR, de les empreses de busseig, charters i pescadors recreatius.

L’endemà començarà la part més lúdica de les jornades. A les 9:00 hores donarà començament una travessia en caiacs i puddle surfs fins a la zona de Cap Negret i la Illeta de l’Olla. La ruta comptarà amb el suport de l’historiador Juan Vicente Martín, qui parlarà sobre la importància ambiental i la història d’aquests dos enclavaments, a més de dedicar un espai a tractar la recent declaració de Monument Natural de la Cala del Soio. A la tornada tots els participants gaudiran d’un esmorzar en les instal·lacions del CN Altea.

El diumenge a partir de les 9:00 hores tindrà lloc la neteja de fons marins amb bussos professionals i equips de terra en zones de difícil accés. Enguany s’actuarà en la zona de la Mina de la Serra Gelada. Fins allí es desplaçaran els voluntaris amb vaixells, pneumàtiques i caiacs per a fer una neteja de plàstics i residus. A més la jornada comptarà amb l’ajuda de l’empresa Algar Serveis que es desplaçaran fins a la zona amb els equips de busseig per a fer una neteja professional dels fons marins. En el mateix lloc es realitzarà també una ruta guiada de tub respirador per a xiquets majors de 8 anys.

Un any més el Club Nàutic d’Altea organitza aquestes jornades de participació oberta amb la finalitat de conscienciar en la cura i posada en valor del nostre entorn natural.

Pin It on Pinterest