Select Page

La regidora de Medi Ambient en funcions, Bea Nomdedeu, ha donat a conèixer la labor dels voluntaris “De Amicitia”, els qui han fet treballs manuals per a l’eliminació de l’espècie Hydrocotyle o “redoneta d’aigua”. Es tracta d’una planta aquàtica exòtica invasora present en la desembocadura del riu Algar, que perjudica aquest ecosistema en entapissar tota la superfície d’aigua, competint amb altres espècies autòctones per la llum i l’oxigen.

Aquestes labors es realitzen anualment gràcies al conveni de col·laboració entre “De Amicitia” i el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea.

L’edil ha explicat que “els voluntaris estan disposats a col·laborar en tot tipus de projectes enfocats en la protecció i conservació dels espais naturals. Enguany, en el nostre municipi s’han prestat amb molt d’interès per a conservar l’estat natural de la desembocadura del riu Algar, un dels Espais Naturals Protegits per ser zona humida catalogada de la Comunitat Valenciana”. I ha recalcat que “els voluntaris es porten una bonica experiència, en un entorn natural de respecte, de convivència, de treball compartit i de formació sobre actuacions mediambientals”.

Pin It on Pinterest