Select Page

La regidora de Turisme en funcions, Anna Alvado, ha informat de l’augment d’ocupació hotelera en el municipi durant el mes de maig. Segons les dades aportades pels establiments d’allotjament alteans i per Hosbec, l’ocupació mitjana el mes de maig va ser del 72,80%, 3 punts per damunt en comparació a l’any anterior, a més de destacar els establiments que han superat el 92% d’ocupació.

Segons l’edil, “Altea augmenta la xifra de visitants any rere any, gràcies a l’excel·lent treball realitzat per les empreses del sector, així com a la promoció com a destinació turística diferenciada, que realitzem des del departament en els últims anys, centrant-nos en aconseguir que la desestacionalització del turisme a Altea, siga una realitat”.

Pel que fa a les atencions a les persones que visiten el municipi, en la Tourist Info d’Altea s’ha atès a un total de 1.574 persones, de les quals 426 eren turistes nacionals i 1.148 estrangers. Respecte a la procedència de turistes a nivell nacional, destaca la Comunitat Valenciana en primer lloc, seguit de Madrid i el País Basc, amb un total del 38,6%. Enguany, el turisme nacional ha pujat respecte l’any anterior amb un 27,3%. Quant al turisme internacional, predomina el procedent de Regne Unit, França i Holanda, amb un total del 61,4% de totes les atencions. Alvado manifestava que “les xifres d’atencions són lleugerament inferiors a l’any passat, al no haver pogut habilitar el punt d’informació al poble antic, per falta de personal”.

Quant a la informació que brinda la Tourist Info als visitants, durant el mes de maig destacaven les rutes de senderisme, posant l’accent en els plans de les rutes de Camins d’Altea, les rutes per la Serra Bèrnia i el mapa de la ciutat, així com informació local. A més de la gran acceptació de les quatre rutes senyalitzades pel nucli urbà, els horaris, tipus de mitjans de transport i informació de les excursions que puguen realitzar durant la seua estada en la Costa Blanca.

Les visites guiades gratuïtes han mantingut unes importants xifres de participació al maig, realitzant-se dues visites guiades tematitzades amb algunes novetats, que ofereixen tant a la ciutadania com als visitants; un producte turístic innovador i atractiu que els permet descobrir el patrimoni natural i cultural d’Altea.

Pin It on Pinterest