Select Page

Els departaments de Turisme i Esports de l’Ajuntament d’Altea aposten pel cicloturisme com un dels productes amb major projecció en l’actualitat, i consegüentment, l’impulsen pel seu component desestacionalitzador i per la tendència a l’especialització de productes, que també inclourà l’estratègia turística que està duent a terme el departament de Turisme.

Cal destacar que en la Comunitat Valenciana, a més de la Xarxa de Centres BTT impulsada per la Generalitat, té cada vegada major implantació el cicloturisme associat a la bicicleta de carretera, tant per als entrenaments d’equips ciclistes europeus, com a grups de turistes, sent la Costa Blanca la destinació més destacada.

En la passada edició de Fitur, els edils de Turisme i Esports en funcions, Anna Alvado i Pere Barber, i el representant de l’empresa Cycling Friendly es van reunir i van acordar contractar els serveis d’aquesta empresa, especialitzada en l’adaptació del municipi per a cicloturistes.

Els nous serveis que s’implantaran a Altea, inclouen la instal·lació de 3 bancs d’eines en diferents ubicacions de la localitat, perquè les persones que ho necessiten puguen realitzar xicotetes reparacions; un catàleg de 10 rutes personalitzades amb eixida i arribada a Altea; el disseny de les rutes seguint les pautes i preferències marcades per Altea quant a destinacions i/o punts d’interès turístic a incloure; un mapa Cycling Friendly compost per les 10 rutes dissenyades prèviament, i incorporant també llistat de tots els ports de muntanya de la localitat i/o punts d’interès turístic que determine l’Ajuntament d’Altea; una pàgina web on, de manera ordenada, els lectors podran trobar tota la informació sobre qualsevol establiment Cycling Friendly a Altea, rutes i altra informació, actualitzada constantment; assessorament per a tot el relacionat amb la bicicleta, tant en el seu vessant turístic, com en la part de mobilitat sostenible i assessorament i suport en fires internacionals de turisme (FITUR, ITB Berlín i WTM) amb agències i TTOO.

Alvado manifestava la seua satisfacció “per haver pogut iniciar la realització d’aquest projecte tan beneficiós per a l’economia alteana, és una prioritat invertir en projectes que ajuden a desestacionalitzar el turisme i amb iniciatives com aquesta, aconseguim posicionar-nos com a destinació de cicloturisme, que viatja, majoritàriament, en temporada baixa”.

Per part seua, Pere Barber destacava que “la instal·lació d’aquests bancs d’eines per a xicotetes reparacions, així com l’elaboració de diferents rutes, mostren tot el treball que s’ha fet des de les regidories de Turisme i Esports per a fomentar la pràctica del ciclisme en la nostra localitat. Vull agrair al Club Ciclista Altea per la seua col·laboració en l’elaboració d’aquestes rutes”.

Totes les rutes ciclistes estan disponibles en la web https://www.cycling-friendly.com/rutas.php?localidad=205 de forma gratuïta.

Pin It on Pinterest