Select Page

Les embarcacions d’arts menors de la Confraria d’Altea, que pesquen en les aigües del Parc Natural Marítim Terrestre de Serra Gelada han obtingut el certificat “Marca Parc Natural” com a resultat de la seua tasca. Amb el seu treball i esforç col·laboren desenvolupant un model econòmic sostenible adaptat a les normes de l’entorn natural protegit on realitzen la seua activitat.

Com a responsable en funcions de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, l’edil Beatriu Nomdedéu ha recordat que “des de la regidoria es va impulsar i es va col·laborar amb aquesta iniciativa ja que suposa un reconeixement a un sector que ofereix un producte autòcton peixcat en un entorn protegit, a través d’arts que respecten el medi ambient i que mantenen viu un patrimoni immaterial cultural de gran valor “.

Amb aquest distintiu es dóna a conèixer i posa en valor productes i serveis diferenciats que s’obtenen dins dels parcs naturals de la Comunitat, mitjançant la utilització de la denominació dels Parcs, actuant com a segell de qualitat associat als valors mediambientals i culturals dels Espais Naturals en els quals s’ubiquen, identificant els productes certificats amb la Marca, amb l’autèntic, el sa, el natural, el realitzat de forma tradicional.

El parc natural Serra Gelada i el seu entorn litoral és un dels més singulars de la Comunitat Valenciana en ser el primer parc marítim terrestre d’aquesta comunitat. Compta amb una superfície total protegida de 5.564 ha. (d’elles, 4.920 ha corresponen al medi marí) i dins de les seues aigües podem trobar alguns dels zones submarines més interessants i sorprenents de tota la Mediterrània peninsular, destacant les extenses praderies de la fanerògama marina protegida coneguda localment com Alguers (Posidònia Oceànica) i fons rocosos.

La marca Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana és un distintiu que concedeix la Direcció General competent en gestió d’Espais Naturals als productes naturals, productes artesans i activitats de turisme de la naturalesa, obtinguts, elaborats i prestats dins de l’àrea d’influència socioeconòmica dels parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.

Beatriu Nomdedeu agraeix l’esforç del sector per desenvolupar el seu treball vetllant per la sostenibilitat de l’entorn marítim, així com al servei de vigilància marina i litoral del Parc Natural de Serra Gelada que col·laborarà en la implementació dels objectius medi ambientals que van associats a la consecució del distintiu.

Pin It on Pinterest