Select Page

Des de l’àrea municipal de Medi Ambient, Agricultura i Pesca s’ha promogut l’execució dels treballs silvícoles en terrenys forestals, emmarcats en el programa d’actuacions del Projecte d’Ordenació Integral i Millores de la Massa Forestal de la Pineda de Calces, a Serra Bèrnia.

Com destaca l’edil de Medi Ambient en funcions, Beatriu Nomdedéu, “les actuacions més importants han consistit en el reservació d’alzines per fomentar ports de tipus arbrat; les clares i aclarides silvícoles de la pineda contra el risc d’incendis i la bioconstrucció de feixines per combatre el vessament superficial i la pèrdua de sòl “.

Nomdedéu ha explicat que “tots aquests treballs afavoreixen la infiltració de l’aigua tan necessària per a la recàrrega d’aqüífers de la serra en aquests temps de sequera extrema”.

La superfície d’actuació ha ascendit a 17 Has, aproximadament, de treball manual i amb maquinària forestal i una inversió de 54.500 euros procedent d’una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant.

Beatriu Nomdedeu ha conclòs indicant que “els treballs donaran per finalitzats amb la instal·lació de caixes niu per afavorir l’hàbitat de la reconeguda Zona d’Especial Protecció per a les Aus de Muntanyes de la Marina”.

Pin It on Pinterest