Select Page

La Societat Filharmònica Alteanense inicia la inscripció per seleccionar 3 bandes simfòniques que concursaran a la 46 Edició del Certamen Internacional de Música Vila d’Altea, en una única secció amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 30 de novembre a Palau Altea Centre d’Arts. El termini d’inscripció ha començat l’1 de juny i finalitzarà el 28 de juny.

El lema d’aquesta 46 edició del Certamen Internacional de Música «Vila d’Altea» serà “MAR DE CULTURES”, dedicat a la designació com “Capital Cultural Valenciana” d’Altea i el prestigiós compositor Martínez Gallego (Requena, 1969) ha estat el encarregat de confeccionar l’obra obligada de la present edició del CIM “Vila d’Altea”.

Pel CIM “Vila d’Altea” han passat ja 192 bandes, nacionals i internacionals; 18.200 músics i 136.000 assistents. Dades que indiquen el gran interès que ha suscitat el Certamen, des del seu reaparició en el panorama bandístic en l’any 2014, entre formacions de gran nivell de la Comunitat Valenciana, Espanya i de la resta d’Europa. D’entre aquestes formacions la comissió organitzadora seleccionarà tres que concursaran en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 30 de novembre a Palau Altea Centre d’Arts.

El CIM “Vila d’Altea” premiarà la banda simfònica guanyadora amb 6.000 euros i el trofeu de la societat musical. Les altres dues formacions rebran 3.000 euros per la seua participació. El jurat podrà atorgar un premi especial al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu.

Les formacions interpretaran al certamen dues obres puntuables, l’obra obligada és Simfonia núm. 2 “De la Mar”, de Francisco Martínez Gallego que ja es pot consultar telemàticament a través de www.cimaltea.com i una altra de lliure elecció.

Una nova edició del CIM “Vila d’Altea”, organitzat per la Societat Filharmònica Alteanense, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Altea, entitats i empreses del municipi que es suma a les 45 edicions prèvies en què s’han interpretat més de 620 obres i lliurat 114.000 euros en premis.

La SFA, organitzadora del CIM “Vila d’Altea”, agrupa 190 músics, 370 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: banda simfònica, orquestra de “pols i pua”, orquestra de cambra, grup de dolçaines , grups de cambra i escola de música i dansa. Pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació que aglutina 545 societats musicals amb 40.000 músics, el 50% d’Espanya, 60.000 alumnes i 200.000 socis.

Pin It on Pinterest