Select Page

Un total de 14.213 electors estan citats a votar hui a Altea en un dels deu col·legis electorals habilitats al municipi per a les municipals i Europees 2019. Entre els convocats, com no, els cap de llista de cadascuna de les huit agrupacions que es presenten a Altea per a formar part de la corporació municipal i que han emès el seu vot entre les 9:15h i les 12:20h.

Dels 10 col·legis electorals alteans, el situat a Palau Altea és el que més taules reuneix amb sis i 3.060 electors; seguit pel de l’Ajuntament amb 1.808 electors i 4 taules. La resta dels col·legis tenen 2 taules, a excepció de la Casa de Cultura que amb 652 votants només compta amb una mesa electoral.

Del Cens per a aquestes Municipals i Europees, 12.416 són espanyols i 1.797 residents estrangers i en tots dos casos el nombre de dones supera el d’homes.

Quant als candidats a l’alcaldia d’Altea, Vicenta Pérez Barber (PSOE) ha estat la més matinera en anar a votar, realitzant-ho a les 9:15h al Col·legi Garganes; Anna Alvado (Altea amb Trellat) ha votat a les 9:30h a Palau Altea; Carmen Rojas (UCIN) ha emès el seu vot a la Confraria de Pescadors a les 9:45h; Nati García (Unides Podem-Esquerra Unida) ho feia en Villa Gadea a les 10:15h; Amalia Campomanes (Ciudadanos) votava també a Villa Gadea a les 10:15h; Jesús Ballester (PP) votava al Conservatori a les 12h; Jaume Llinares (Compromís) també exercia el seu dret al vot al Conservatori a les 12:10h i tancava les votacions dels candidats Arianna Bürli Marc (CIPAL) a les 12:20h al mateix Conservatori. Tots ells han coincidit a ressaltar el bon ambient que s’ha respirat al llarg d’un matí que ha transcorregut amb normalitat. Així com també ha succeït durant les dues setmanes de la campanya electoral. La majoria d’ells han ressaltat estar tranquils, però que esperen amb certa expectació els resultats de les municipals, que s’aniran coneixent a partir de les 10 de la nit, aproximadament.

Per als candidats dels partits d’àmbit nacional, aquesta campanya ha suposat un esforç afegit, ja que arriba després de les eleccions Nacionals i Autonòmiques de la Comunitat Valenciana del passat 28 d’abril.

A les 14:00h la participació a Altea era del 35%, uns 4 punts per baix de les eleccions del 2015.

Pin It on Pinterest