Select Page

La regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies realitza un esforç tècnic i humà per retransmetre este debat històric a través de Ràdio Altea i el canal municipal de YouTube.

El Debat Altea 2019 (#DebatAltea2019), amb motiu de les pròximes Eleccions Municipals del diumenge, 26 de maig, va protagonitzar la vesprada-nit d’ahir dimecres al Mirador de Palau Altea.

Els 8 cap de llista de les formacions polítiques que concorren a estes eleccions i aspiren a l’Alcaldia d’Altea: Carmen Rojas Cabrera, d’UCIN (Unión de Ciudadanos Independientes); Amalia Campomanes Eguiguren, per Ciudadanos; Nati García Llinares, candidata d’Unides Podem – Esquerra Unida del País Valencià; Anna Alvado Ausiàs, cap de llista d’Altea amb Trellat; Arianna Bürli Marco, per CIPAL (Ciudadanos Independientes por Altea); Vicenta Pérez Barber, candidata del Partit Socialista del País Valencià-Partido Socialista Obrero Español; Jaume Llinares Cortés, candidat de Compromís i Jesús Ballester Huertas, del Partido Popular; van tenir l’ocasió de debatre, al llarg de 3 hores, en la recta final d’esta campanya electoral, i d’explicar les distintes propostes de cada formació política, així com els seus programes electorals de cara a la pròxima legislatura, 2019-2023. L’ordre d’intervencions així com la ubicació dels candidats es van establir, prèviament al debat, per sorteig.

El debat va començar amb la presentació de les 8 candidates i candidats i es va centrar en tres blocs temàtics, concretament: Estat de l’Ajuntament, que incloïa temes de la importància de la Hisenda local, els comptes municipals i el que suposa el funcionament de l’administració pública més pròxima a la ciutadania, l’Ajuntament. Al segon bloc temàtic es va abordar el desenvolupament d’Altea, on els candidats i candidates van exposar les seues valoracions, propostes i idees sobre aspectes tan rellevants com el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), la remodelació de la Façana Litoral i les infraestructures locals, entre d’altres. El tercer bloc temàtic es va dedicar a la presentació, per part dels candidats i candidates, dels respectius programes electorals. L’última part d’este programa especial va ser el ‘minut d’or’ que van tindre els i les 8 aspirants a l’Alcaldia d’Altea per dirigir-se a la ciutadania i demanar el vot.

Per primera vegada en la història local, els mitjans de comunicació municipals, a través de la Regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies, encapçalada per Pere Barber, organitzaven un debat electoral d’estes característiques, que va ser retransmès en directe a través de Ràdio Altea, 107.6FM i www.radioaltea.com, i el canal municipal de YouTube (www.youtube.com/ajuntamentdaltea). L’acte, que va estar obert al públic, va estar conduit per Paco Lloret i Àngela Tecles, i va comptar amb la presència de més de 200 persones que hi van voler seguir ‘in situ’ este debat a 8.

La retransmissió d’este programa especial va ser seguida amb gran interès per part de l’audiència. Es van superar en directe les 1.000 reproduccions, sense baixar de 100 connexions simultànies. Concretament, prop de 700 reproduccions van ser en dispositius mòbils, 140 persones van seguir el debat a través d’un ordinador, més de 100 el van veure a una Smart TV i prop d’un centenar més el van poder seguir a través de diversos dispositius.  Les visualitzacions al canal de YouTube municipal segueixen augmentant i s’han superat ja les 1.200.

Pel que fa a Ràdio Altea, al voltant d’unes 200 persones van escoltar el debat en directe a través de l’aplicació mòbil. I són ja més de 100 les reproduccions i descàrregues del podcast del debat. El debat també va estar obert a la ciutadania, que va poder participar a través de les xarxes socials utilitzant l’etiqueta #debataltea2019.

La d’ahir va ser una jornada històrica per a tot l’equip humà de Ràdio Altea, que enguany compleix 25 anys, i del Departament de Comunicació i Noves Tecnologies, implicat en l’organització del debat: Chloé Gallais i Marga Riera en la tasca de redacció; Jacint Gómez, executant la part tècnica als estudis de Ràdio Altea; Eva Tecles va ser l’encarregada de les xx.ss. i el grafisme i Toni Alós el cap tècnic i de realització. Este treball va comptar amb la col·laboració d’Espai Sonido e Iluminación Limón i Subministres Audiovisuals Pibe’s Vídeo, així com amb l’equip tècnic de Palau Altea. Este debat suposava l’inici d’un format de programa electoral que pot tindre la seua continuïtat en les pròximes legislatures.

Programació especial de Ràdio Altea amb motiu de les eleccions municipals del 26 de maig

Com a servei públic, els mitjans de comunicació municipals han donat cabuda a totes les formacions polítiques que es presenten a Altea a les eleccions del proper 26 de maig. Per això, s’han posat en marxa diferents iniciatives que permeten a les alteanes i alteans conèixer els candidats i els programes electorals que aporten les seues formacions. El passat 10 de maig es van iniciar espais de debat sectorials amb un representant de cadascuna de les candidatures, en els quals s’han abordat diferents temàtiques com Benestar Social i Igualtat; Esport, Joventut i Participació Ciutadana; Educació i Cultura; Turisme i Comerç; Urbanisme i Infraestructures i Economia i Medi Ambient. Aquestos espais s’han emés fins al 17 de maig en horari de 20:00 a 21:30 hores. Fins al moment ja han escoltat els debats emesos, a través de l’app de Ràdio Altea, més de 2.000 persones, tant en directe com en diferit.

D’altra banda, també a Ràdio Altea s’està entrevistant als diferents alcaldables. Unes entrevistes que es realitzen en directe, de 12:00 a 13:00 hores i que es prolongaran fins al dia 24 de maig.

Seguiment de tota la jornada electoral del 26 de maig

I com a colofó ​​a tota la tasca informativa que s’està duent a terme des de l’àrea municipal de Comunicació i Noves Tecnologies amb motiu de les eleccions municipals, es realitzarà un seguiment de tota la jornada electoral del 26 de maig. Ràdio Altea oferirà un informatiu especial a les 14:00 hores per avaluar la participació en la jornada i recollir els testimonis dels candidats a peu d’urna després d’emetre el seu vot. I aquest mateix dia, a partir de les 20:00 hores, en directe, Ràdio Altea emetrà una programació especial ‘Dia d’Eleccions’, en què s’aniran oferint els resultats conforme es vagen coneixent i s’acostarà als oients les valoracions de tots els partits una vegada finalitzat l’escrutini.

Pin It on Pinterest