Select Page

La iniciativa forma part del projecte d’innovació educativa MOMO que la regidoria d’Educació va proposar com a activitat als IES.

Els alumnes de l’IES Bellaguarda han creat un curtmetratge d’animació en Stop Motion amb l’ajuda d’una impressora 3D dins el projecte d’innovació educativa MOMO. Aquest projecte s’ha realitzat gràcies a la iniciativa de la regidoria d’Educació, regida per Vicenta Pérez i l’IES participant.

Al riu Algar han dedicat els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat Artístic, els de 3r d’ESO i FP Bàsica el seu curt “Consecuencias”; un curt d’animació en què expliquen la vida d’un aneguet que viu a la desembocadura del riu Algar i com la contaminació afecta la seua vida.

La iniciativa, que té un fi social o mediambiental, s’emmarca dins del projecte d’innovació educativa MOMO. Un projecte que uneix impressió 3D, electrònica digital i art i amb el qual els alumnes han après no només tècniques d’animació com el Stop Motion, sinó a construir un sistema de filmació de vídeo com és un slider o braç robòtic per mitjà d’una impressora 3D i a programar els moviments d’aquest sistema amb arduino i electrònica digital.

A més, el projecte comporta un important treball artístic. La idea original, el guió, personatges i decorats han estat creats pels mateixos alumnes de l’IES Bellaguarda.

MOMO va començar al novembre amb la formació del professorat que s’ha implicat en el projecte i compta amb la col·laboració i finançament de la regidoria d’Educació.

“Consecuencias” es projectarà per primera vegada el proper divendres 24 de maig a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant, al costat d’altres 24 curtmetratges més d’altres centres educatius de Secundària i Primària de la província d’Alacant. En aquesta estrena els estudiants de l’IES Bellaguarda muntaran un estand explicatiu amb tot el decorat i maquinària creats i en el qual realitzaran una exposició pública del desenvolupament i execució del projecte.

El projecte MOMO, és fruit del El Calidoscopi, start up de la UMH i compta amb la col·laboració de la Universitat de València, Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació, Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat d’Alacant i un total de 66 ajuntaments. A més, en el projecte hi participen també més de 1.000 estudiants de Primària, ESO i Batxiller i 87 centres educatius de les províncies de València, Castelló i Alacant.

Pin It on Pinterest