Select Page

Els dies 30, 31 de maig i 1 de juny Altea acull la III edició de La Nit de l’Art aquest any emmarcada dins el projecte Altea Mar de Cultures que celebra la Capitalitat Cultural Valenciana de la localitat. Un festival de tres dies en què el públic assistent gaudirà de conferències, visites guiades a tallers d’artistes, activitats per a xiquets i xiquetes, exposicions d’art i un gran circuit artístic de performance, vídeo creació i instal·lació obert i gratuït.

Aquesta iniciativa, fruit de la regidoria de Cultura regida per Diego Zaragozí, compta amb la col·laboració de l’àrea municipal de Turisme, amb la regidora Anna Alvado al capdavant i la coordinació de Isabel Martínez; els qui han presentat aquesta tercera edició i agraït la participació de les més de 50 persones que aquest any s’han implicat en la Nit de l’Art 2019.

Isabel Martínez, com a coordinadora de la Nit de l’Art, ha detallat l’ampli programa d’actes i ha explicat que gràcies a la col·laboració amb el Campus de Belles Arts de la UMH i la Càtedra Anetta Nicoli, el dijous 30 de maig es durà a terme una visita guiada per les instal·lacions de la Facultat, així com la conferència Joana Francès. Una artista entre homes a càrrec de la crítica d’art Isabel Tejeda.

El divendres 31 de maig a les 19h des de la Plaça de la Creu sortirà un tour guiat pels tallers i estudis d’artistes ubicats al poble antic de la localitat que acabarà a les 21:15h amb una performance a l’espai Jean Cocó Boutique & Gallery. Divendres a la nit tindrà lloc la festa inaugural de la Nit de l’Art a les 23:30h a l’esplanada del Tram Altea i l’hotel Gran H la Marina, que comptarà amb una performance de la companyia Teatres de la Llum i Dj. Cach@rro per amenitzar la festa.

Com a novetat, aquest any els més xicotets també tenen el seu espai reservat a la Nit de l’Art. El dissabte 1 de juny tindrà lloc el taller de creació amb llum negra Glow de la companyia Lemon Art Lab a la Casa de Cultura amb una primera sessió per a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 6 anys a les 11h i una altra per a xiquets i xiquetes d’entre 7 i 11 anys a les 12:30h. Les places són limitades prèvia inscripció i sorteig a nitdelartaltea@gmail.com

Així mateix, a les 11h de dissabte eixirà un tour guiat per tallers d’artistes des de la Plaça del Convent, aquesta vegada dirigit als tallers de la zona marítima i l’horta alteana.

La vesprada del dissabte 1 de juny concentra el major nombre d’activitats, començant per tres instal·lacions a la Casa Toni el Fuster, Espai Sol i el Mirador Francesc Martínez i Martínez, un espectacle de dansa contemporània a Espai Salmaia, una performance a la Plaça del Maño i arribada la mitjanit la cloenda del festival organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UMH a la Plaça de l’Església d’Altea.

Totes aquestes activitats aniran acompanyades de sis grans exposicions que inauguraran el dissabte 1 de juny simultàniament a la Casa Toni el Fuster, Espai Salmaia, Espai El Sol, el Gran H La Marina, AlteArte i Mamarosa.

A més d’això, una altra de les novetats d’aquest any és que el festival compta amb l’aplicació mòbil gratuïta Play Altea amb la qual el públic podrà seguir la ruta de la Nit de l’Art en tres idiomes.

Tant Zaragozí com Alvado han conclòs agraint el treball de la coordinadora, així com convidant a la població d’Altea i comarca a gaudir de la iniciativa.

Pin It on Pinterest