Select Page

Des de l’Àrea de Medi Ambient, Agricultura, Pesca i Horts Urbans, s’ha promogut l’execució dels treballs silvícoles en terrenys forestal en compliment del programa d’actuacions del Projecte d’Ordenació Integral i millores de la massa forestal de la Pineda de Calces a la Serra Bèrnia.

Les actuacions més importants han estat el reservació d’alzines per fomentar ports de tipus arbrat; les clares i aclarides silvícoles de la pineda contra el risc d’incendis i la bioconstrucció de feixines per combatre el vessament superficial i la pèrdua de sòl. Treballs que afavoreixen la infiltració de l’aigua tan necessària per a la recàrrega d’aqüífers de la serra en aquests temps de sequera extrema.

La superfície d’actuació ascendeix aproximadament a 17 Ha de treball manual i amb maquinària forestal i una inversió de 54.500 euros, procedent de la subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant per a dur a terme aquests treballs.

Els treballs es donaran per conclosos amb la instal·lació de caixes niu per afavorir l’hàbitat de la reconeguda Zona d’Especial Protecció per a les Aus de Muntanyes de la Marina.

Pin It on Pinterest