Select Page

Establir projectes i mesures que afavorisquen la generació de noves empreses, la retenció del talent i el desenvolupament del teixit empresarial existent són l’objecte del projecte Altea Emprende, el contingut del qual s’ha donat a conèixer aquest matí a la Casa de Cultura d’Altea. Altea Emprende, fruit de la col·laboració entre el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i l’Ajuntament d’Altea, es dirigeix a empresaris i emprenedors de la localitat i voltants i ofereix formació especialitzada, assessorament expert i premis per a les millors propostes.

La posada en marxa d’aquest programa s’inclou entre els objectius acordats en el conveni que van signar l’Ajuntament d’Altea i el Parc Científic de la UMH el mes d’abril passat. Altea Emprende busca fomentar el desenvolupament del teixit empresarial de la localitat i els seus voltants, així com impulsar el benestar socioeconòmic dels ciutadans i ciutadanes de la comarca; així ho ha explicat Javier Sancho, director de l’Àrea d’Emprenedoria durant la presentació del projecte, qui ha estat acompanyat per l’edil d’Ocupació de l’Ajuntament d’Altea, Diego Zaragozí, i Tonia Salines, directora-gerent del Parc Científic.

Aquesta iniciativa de formació i assessorament empresarial està dividida en dues categories: Altea Emprende Projectes i Altea Emprende Consolida, dirigides a emprenedors i empreses, respectivament. En ambdues tenen cabuda projectes i micropimes tant del municipi com de les localitats adjacents, siga quin siga el seu sector, encara que, principalment, es busquen iniciatives que innoven en l’economia taronja, és a dir, en la Indústria Cultural i Creativa.

Els interessats a inscriure’s i reservar una de les places limitades podran fer-ho de forma gratuïta a través del web www.emprendeumh.es/altea fins al pròxim 5 de juny.

Impuls a la innovació

El programa Altea Emprende ofereix formació en diferents àmbits com els models de negoci i l’estratègia, el màrqueting i les vendes, les xarxes socials i el màrqueting online, les finances i els aspectes legals i fiscals. Així mateix, els emprenedors i empreses d’Altea rebran assessorament, suport i seguiment personalitzat per part del tècnic d’emprenedoria del programa i d’experts del Parc Científic de la UMH. Tot això per a poder detectar les àrees de millora de cada projecte i determinar actuacions concretes per a impulsar la seua competitivitat.

Els inscrits de totes dues categories rebran assessorament, formació en gestió i creació empresarial, i accés a jornades sectorials. A més d’això, dins d’aquest programa es repartiran un total de 2.400 euros; en la categoria emprenedors es concediran 600 euros al millor projecte i 600 euros al millor projecte del sector d’Indústries Culturals i Creatives (ICC). Per part seua, en la categoria empreses s’entregaran 600 euros a la millor empresa i altres 600 euros a la millor companyia del sector ICC.

Altea Emprende és una iniciativa que forma part d’Emprende UMH, una iniciativa de la Universitat Miguel Hernández, gestionada pel seu Parc Científic, que busca ajudar els ajuntaments i institucions públiques de la província en la seua aposta per l’emprenedoria i el creixement empresarial.

Tota la informació sobre aquest programa així com les bases completes i requisits d’accés estan disponibles en www.emprendeumh.es/altea.

Pin It on Pinterest