Select Page

El passat 6 i 7 de maig tenia lloc a Altea la primera edició de les Jornades sobre Violència de Gènere, sota el títol “Visibilitzant una realitat”. Aquesta iniciativa s’ha dut a terme des de la regidoria d’Igualtat, encapçalada per Vicenta Pérez, amb el finançament dels fons del Pacte d’Estat i la col·laboració de la regidoria de Seguretat Ciutadana i Serveis Socials; el Col·legi Oficial de Criminòlegs de la Comunitat Valenciana; la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat; la Guàrdia Civil i la Policia Local d’Altea.

Més d’un centenar de persones han assistit a aquestes jornades, dirigides a Forces i Cossos de Seguretat; personal de serveis socials i de l’àmbit soci-sanitari; així com qualsevol professional que exercira un càrrec susceptible de rebre aquesta formació o que tinguera contacte directe amb víctimes de violència de gènere.

Les jornades han comptat amb huit conferències, de la mà de professionals de diferents àrees, que han tractat la violència de gènere des de diferents perspectives. S’ha tingut en compte l’actuació dels jutjats, l’enfocament policial, l’ús de la intel·ligència artificial per a la valoració de risc, la jurisprudència actual i actualització del Ministeri Fiscal sobre aquest tema; així com el tràfic de dones i els drets humans, el paper del criminòleg, la nova oficina d’assistència a víctimes del delicte i la xarxa de centres dona 24 hores.

Els assistents i participants en aquestes primeres jornades sobre violència de gènere, han coincidit en la necessitat i importància de continuar amb aquesta iniciativa, perquè repercuteix en molts àmbits de la societat.

Pin It on Pinterest