Select Page

Aquest dimecres, 8 de maig tenia lloc el dècim novè Consell de Comerç i Turisme amb dos importants punts en l’ordre del dia com són l’Estratègia de Turisme Sostenible 2019/2025 i el programa Altea Emprende.

Destacava la presentació del Diagnòstic preliminar de l’Estratègia de Turisme Sostenible 2019/2025, que desembocarà en el Full de Ruta a seguir en la pròxima legislatura. El responsable de l’empresa contractada per realitzar l’estudi, Tono Franco, prenia la paraula per explicar, després de nombroses reunions mantingudes amb representants del sector turístic i ciutadania, les conclusions a què s’havia arribat. Els objectius d’aquesta sessió eren: alinear mirades, sumar coneixement i prendre consciència. Franco feia referència al model turístic actual detallant la zonificació existent, així com la visió que la societat alteana té del turisme. També es van tractar temes tan importants com la connectivitat i la mobilitat a Altea. Es parlava, a més, de la realitat actual de l’oferta i de la demanda en el nostre municipi destacant els sectors de: gastronomia, nàutica, sol i platja, allotjaments, cultura, esports i compres.

Anna Alvado informava que aquest projecte és necessari per definir el model turístic que volem per a Altea i agraïa la implicació del sector, tant en el treball realitzat, en aquesta primera fase, així com en l’assistència a aquesta sessió del Consell.

Un altre punt important que es tractava, enfocat al sector comercial, era presentat per Pedro Almendros, Coordinador Área Emprende UMH, que parlava del projecte del parc científic UMH Arts i el seu programa “Emprende” el qual, de forma totalment gratuïta, donarà suport als emprenedors en la posada en marxa dels seus negocis i ajudarà a les empreses a millorar la seua competitivitat. El programa ofereix assessorament personalitzat i formació especialitzada per part d’experts a les persones interessades que s’inscriguen. Alvado manifestava la seua absoluta predisposició a col·laborar des del departament de Comerç en tot allò que siga necessari per al bon desenvolupament d’aquest projecte.

Pin It on Pinterest