Select Page

Hui, 8 de maig, es celebra a tot el món el Dia Mundial de Creu Roja i la Mitja Lluna Roja. A Espanya, Saragossa acull l’acte central amb el lema: “Por Humanidad”.

A nivell provincial, cada any Creu Roja selecciona una localitat on celebrar els diferents actes de reconeixement. Així, en els últims cinc anys, han acollit aquest esdeveniment localitats com Alacant, Alcoi, Teulada, Sax i Villena.

Enguany, la localitat amfitriona és Altea. Més de sis-cents voluntaris i voluntàries de Creu Roja, vinguts de tota la província, es donaran cita el proper dissabte 1 de juny a la localitat per a commemorar aquest Dia Mundial de Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, l’acte més important que celebra cada any la institució humanitària.

L’acte central de l’esdeveniment es realitzarà a Palau Altea amb el lliurament de distincions a les persones i entitats amb una trajectòria o col·laboració destacada en Creu Roja, mitjançant la concessió de diplomes de reconeixement, medalles de bronze, plata i or. Així ho van comunicar ahir en roda de premsa, el president de Creu Roja a Altea, Miguel Orozco; la directora tècnica local, Inma Martínez amb l’assistència de l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares.

El primer edil, en nom de l’Ajuntament, va lloar l’activitat de Creu Roja i va subscriure, una vegada més, el suport institucional a l’entitat. Així mateix, va mostrar la seua satisfacció pel fet que Altea siga la ciutat triada per acollir la celebració provincial del Dia Mundial de la Creu Roja.

Una setmana per conèixer millor la tasca de Creu Roja a Altea

Altea, la localitat amfitriona d’enguany per a la commemoració del dia de Creu Roja, preveu realitzar diverses activitats durant tota la setmana prèvia a la celebració del Dia Mundial.

Concretament, el dilluns 27 de maig, de 10 a 18 hores, Creu Roja ha organitzat una jornada de portes obertes a la seua seu (situada al carrer Consell, n.6) amb l’objectiu de donar a conèixer la seua activitat diària als socis, sòcies i ciutadania que dóna suport a la seua tasca. Dimarts 28, de 10 a 14 hores, Creu Roja realitzarà xerrades i tallers de primers auxilis a la Plaça de la Creu de la localitat. Aquest mateix dia també es realitzaran pràctiques i exhibicions de Salvament Marítim (de 10 a 11:30 hores) amb la col·laboració i activitat d’Helimer (l’helicòpter de Salvament Marítim) i en el qual participarà alumnat d’un Centre de Secundària de la localitat. L’endemà, dimecres 29 de maig, es mantindrà instal·lada en un centre de primària l’exposició “Meditarrani, deixa que et cuide” per sensibilitzar l’alumnat sobre salut, seguretat i sostenibilitat ambiental (de 10 a 13 hores). També s’ha organitzat un cicle de cinema sobre drets humans del col·lectiu LGTBI al món dirigit a estudiants d’instituts de secundària, i que tindrà lloc al Centre Social d’Altea (de 10 a 11:30 hores) i que es repetirà el divendres 31 de maig. D’altra banda, el dijous 30 de maig, a les 12 hores, tindrà lloc una jornada de sensibilització sobre plantes invasores al riu Algar, amb la participació d’un centre de secundària. I per la vesprada Creu Roja traurà les activitats de gent major i infància a la porta de l’Ajuntament.

La setmana d’activitats culminarà el dissabte 1 de juny, amb la celebració de l’acte principal del Dia Mundial. Per aquest mateix dia, i donada l’alta assistència de voluntariat de Creu Roja de tota la província d’Alacant, s’han organitzant al matí visites guiades al nucli antic d’Altea, així com altres activitats de dinamització juvenil i infantil així com l’elaboració d’un mural de Creu Roja.

Creu Roja Espanyola Altea va dur a terme més de 50 projectes en 2018

L’ajuda de Creu Roja a Altea va arribar, durant el 2018, a més de 1.664 persones de forma directa, i a 20.944 de manera indirecta. Aquesta tasca, possible gràcies a la col·laboració desenvolupada per més de 150 voluntaris i voluntàries i un equip tècnic de sis professionals, ha possibilitat a més, l’execució durant el 2018 de més de 50 projectes.

Creu Roja dóna suport a la recerca de feina i formació, lliurament d’ajuts econòmics, aliments, joguets i productes d’higiene. Realitza, així mateix, sessions d’estalvi energètic, suport psicosocial i personal, ajuda a famílies, a la infància i a les dones en dificultat social, així com sessions de repàs escolar per a xiquets i xiquetes i tallers per a gent major.

Els programes de Salvament Marítim, Alberg i Ajuda Humanitària a Immigrants van atendre a gairebé 200 persones amb un total de 45 voluntaris. A més d’aquesta tasca, 3.890 persones van participar en tallers i jornades de sensibilització en centres de primària, secundària i al carrer, sobre qüestions com: prevenció de la violència de gènere, assetjament escolar, racisme, xenofòbia, sensibilització mediambiental, hàbits saludables, primers auxilis, prevenció del consum de drogues, prevenció de malalties de transmissió sexual i participació ciutadana, entre d’altres.

Pin It on Pinterest