Select Page

L’Ajuntament en Ple ha aprovat el Catàleg Municipal d’Arbres, Arboredes Monumentals, Singulars i d’Interès Local, que preveu la protecció, conservació, difusió, foment, investigació i creixement del patrimoni arboreo i monumental municipal.

Segons la Llei 4/2006, l’ajuntament, mitjançant acord del ple podrà declarar arbres monumentals d’interès local aquells exemplars o conjunts arboris que destaquen en l’àmbit local, per les seues característiques de tipus biològic, paisatgístic, històric, cultural o social, i que es facen mereixedors de mesures de protecció i conservació. Amb aquesta finalitat la regidoria de Medi Ambient, regida per Beatriu Nomdedéu, proposava l’aprovació d’aquest Catàleg Municipal d’Arbres en la qual s’inclouen exemplars amb diferents classificacions i alguns d’ells ja compten amb la protecció de la Conselleria.

Com arbres candidats a ser Arbres Monumentals i Singulars de la Comunitat Valenciana, el document inclou el Pi del Senyoret i les Araucarias del riu Algar i Cap Negret.

Els arbres candidats a ser Arbres Singulars dins del Catàleg d’Arbres Monumentals i Singulars de la Comunitat Valenciana són una olivera d’Altea la Vella; olivera de Sant Roc; olivera dels Arcs; olivera de Cap Negret; palmera del Club de Tennis i palmera d’Altea la Vella.

Com Arbres candidats a ser arbres Monumentals i Singulars de la Comunitat Valenciana es troben, al Pi de Picó o de Benimussa; Pi de Villa Gadea; pins del Poble Antic; palmera del Carrer Comte d’Altea; palmeres del carrer Carrer La Mar; xop Blanc de Cap Negret; garrofer de Cap Blanc y om del Mas de Calces.

 

Pin It on Pinterest