Select Page

Aquest festival musical es desenvoluparà a Altea el pròxim any i inclou concerts i activitats formatives

Del 7 al 15 de març de 2020 està previst que tinga lloc el Beatik Altea Music Festival (BAMF); un important esdeveniment musical fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Altea, l’Associació Artística PerformArt i Antonio Martínez López. Així ho han donat a conèixer l’alcalde, Jaume Llinares; Antonio Martínez, director tècnic del festival i Jonatan Rives, president de PerformArt, organitzadora de l’esdeveniment musical.

A més d’això, en la presentació del festival, hi han participat Pedro Vera i Francisco Rodríguez, desenvolupadors de l’aplicació Beatik de la Universitat de Jaén, base del projecte. Com han explicat durant la presentació, Beatik és una eina informàtica de lectura on line de partitures. Gràcies a ella el músic no necessita passar les partitures, ja que reconeix els sons i de forma automàtica va succeint els pentagrames; entre moltes altres bondats de l’aplicació, com ara el conèixer la història de la partitura i el seu autor.

El desenvolupament de l’aplicació, que ha comptat amb el suport de la Unió Europea, i la seua futura presentació a Altea és la plataforma del Beatik Altea Music Festival que farà ús de la mateixa en la posada en escena d’algunes de les activitats previstes en el festival.

Les activitats es desenvoluparan en dos blocs. D’una banda, hi haurà la Acadèmia BAMF, encarregada de projectar les màster class que s’impartiran, de la mà de músics reconeguts internacionalment com Yehuda Gilad, professor de clarinet al Conservatori de Colburn (Los Angeles) i Alban Gerhardt, considerat en l’última dècada com un dels més destacats violoncel·listes que ha actuat amb més de 250 orquestres de tot el món.

A l’altre bloc programàtic del festival hi haurà el Festival de Concerts, amb la BAMF Chamber Music Orchestra i Ensembles; solistes internacionals; activitats per a públics tradicionals i noves audiències; trobades professionals; activitats participatives i de divulgació musical i un Festival OFF.

Durant la celebració a Altea del BAMF, el municipi acollirà a nombrosos professionals de la música, entre ells reconegudes figures; músics nacionals i internacionals; docents, alumnes i públic, de manera que l’esdeveniment, a més de ser una cita important a nivell musical, representarà un atractiu turístic més que, unit a l’àmplia oferta alteana, formarà part de la programació de la Capitalitat Cultural Valenciana que ostenta Altea fins finals d’abril del 2020.

El conveni de col·laboració entre les entitats que fan possible la posada en marxa de projecte, signat ahir a Altea, contempla la cessió d’instal·lacions municipals per part de l’Ajuntament per a la celebració de les diferents activitats, com són l’edifici principal del Conservatori; la sala d’actes i dues aules del Centre Social de la Tercera Edat; Palau Altea; Casa i Plaça de l’Aigua i el Centre Cultural d’Altea la Vella.

Pin It on Pinterest