Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través dels serveis d’Arqueologia de la regidoria d’Urbanisme, ha iniciat un projecte de virtualització del Patrimoni Cultural d’Altea amb l’objectiu de donar-li difusió i visibilitat apropant aquestos béns a la ciutadania i als visitants a través d’un museu virtual.

Altea compta amb un gran conjunt de béns i elements patrimonials que formen part de la història del municipi i que han marcat el seu desenvolupament des de la Prehistòria fins a l’actualitat. Per això, com a testimoni d’un passat comú, és responsabilitat de l’Ajuntament d’Altea promoure la seua conservació, la seua protecció i la seua difusió perquè en un futur puguem seguir gaudint d’aquesta herència que és el Patrimoni Cultural.

Amb l’objectiu de dotar de difusió i visibilitat a aquest conjunt de béns, s’inicia aquest projecte que té com a finalitat apropar el Patrimoni Cultural del municipi a la ciutadania i als visitants a cop de “click”, a partir de la creació d’un museu virtual al que es pot accedir a través del web de l’Ajuntament d’Altea on es podrà visualitzar, amb tota mena de detall, alguns dels elements més importants del Patrimoni Cultural d’Altea sense necessitat de personar-se físicament.

Pedro Jaime Zaragozí, arqueòleg municipal, explicava en detall el projecte: ‘’aquesta iniciativa està basada en la aplicació de les noves tecnologies a la difusió del Patrimoni Cultural. Consisteix en la realització de models tridimensionals d’alguns dels elements més importants del Patrimoni Cultural d’Altea a partir de la fotogrametria, una tècnica que permet, a partir d’una documentació fotogràfica exhaustiva de l’element que es desitja virtualitzar, la creació d’un model en tres dimensions (3D) que permetrà la seua visualització des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet, apropant així el Patrimoni a tothom i fent-lo accessible a la mateixa vegada”.

Imma Orozco, regidora d’Urbanisme, afirmava que amb aquesta iniciativa “Altea es sumà a una tendència pionera i de referència pel que fa a la difusió del Patrimoni Cultural, la virtualització del patrimoni, sens dubte un dels mètodes més interessants per a difondre el patrimoni en una societat que es recolza completament en la tecnologia en el seu dia a dia. D’aquesta manera complementem la nostra aposta per recuperar i difondre el nostre patrimoni”.

Pin It on Pinterest