Select Page

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea contracta un servei especialitzat en prevenció d’incendis forestals amb drons. Amb aquest servei, el consistori alteà es converteix en pioner, a la Marina, en comptar amb un servei específic i dedicat en exclusiva a la prevenció d’incendis forestals.

Com ha explicat l’edil d’àrea, Beatriu Nomdedéu, “aquest servei es prestarà a través de l’Empresa GRDRONE, el pilot compta amb la formació idònia per a aquesta activitat sent tècnic forestal i conservació del Medi Natural; pilot avançant de Drons; Operadora de R.P.A.S donada d’alta a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (A.E.S.A), tenint entre les seues activitats declarades per poder operar amb Drons, Vigilància d’Incendis Forestals, Salvament, Recerca i Rescat “.

En paraules de Nomdedeu, “amb aquests equips, no només es podrà realitzar la prevenció d’incendis forestals localitzant possibles focus, sinó també descartant de forma activa un crema agrícola d’un conat d’incendi, supervisant l’estat de possibles zones amb alt risc d’incendi mitjançant fotogrametria i la generació d’orto mosaics per poder generar plànols en 3D de les zones on es requereix d’actuacions en prevenció d’incendis, com ara tractament silvícoles entre d’altres, tenint moltes aplicacions per a la prevenció d’incendis en el Municipi “.

La responsable de Medi Ambient ha manifestat la seua satisfacció “de poder comptar amb una empresa amb una gran experiència en temes de prevenció d’incendis forestals amb drons, tot i ser una temàtica molt nova, entre la qual no és fàcil trobar personal amb experiència en aquest sector tan nou i específic”. Nomdedéu ha conclòs assenyalant que “des de l’àrea de Medi Ambient es posen tots els recursos necessaris per a treballar des de la prevenció, cuidant l’entorn i afavorint l’increment de biodiversitat”.

Pin It on Pinterest