Select Page

Si en dies passats els Premis Altea de Literatura i Investigació 2019 han donat a conéixer les obres finalistes del Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez i del Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil, ara, per fi, s’han fet públiques les temàtiques dels tres treballs finalistes en el premi estrella d’aquest esdeveniment: el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa, dotat amb 5.000 € gràcies al patrocini de la Fundació Caixaltea, entitat col·laboradora de l’Ajuntament d’Altea en la convocatòria.

El jurat del Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa, integrat en la present edició per Tom Colomer (guanyador del Premi en l’edició anterior, amb la novel·la Gens il·lustres), Patrícia Alberola (Universitat d’Alacant) i Honorat Ros (Acadèmia Valenciana de la Llengua), s’haurà d’inclinar per una de les tres obres que ha seleccionat com a finalistes.

La primera d’aquestes tres obres és una biografia novel·lada d’un dels escriptors indispensables de la literatura valenciana: Enric Valor. «L’autor recrea, a partir de les dades vitals de l’escriptor de Castalla, els anys de joventut en què es va anar forjant la personalitat del prestigiós lingüista i narrador, així com també el seu compromís polític, cultural i cívic», han valorat.

La segona de les obres finalistes és un recull de narracions que té l’amor —les múltiples cares de l’amor— com a fil conductor. «És un treball escrit amb una prosa àgil i plena d’intertextualitats, que recrea amb força un tema universal des de perspectives originals que resulten sorprenents per al lector», hi ha destacat el jurat.

Per últim, el treball que completa la terna de finalistes és un original que segueix les pautes de la literatura memorialística. «Es tracta d’una espècie de diari discontinu en què s’aborden temes diversos que poden anar des dels elements de la quotidianitat fins a la crònica política», hi han volgut comentar.

A més de la dotació econòmica de 5.000 € aportats per la Fundació Caixaltea, l’autora o autor guanyador del Premi Carmelina podrà emportar-se a casa, la nit del pròxim dissabte, l’escultura La mà del sol, de Pepe Azorín, a més dels drets d’autor de l’edició del llibre, a càrrec d’Aila Edicions.

Pin It on Pinterest