Select Page

Els Premis Altea de Literatura i Investigació 2019 continuen donant a conéixer la selecció dels finalistes. El jurat encarregat de resoldre el Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez 2019 ja ha comunicat a l’organització de l’Ajuntament d’Altea quines són les tres obres seleccionades entre les quals es dirimirà, aquest pròxim dissabte, el Premi Penell, dissenyat per Serafín Cortés a partir de l’icònic penell de la Casa Cervantes, residència del folklorista i humanista alteà Francesc Martínez i Martínez.

En l’edició d’enguany, el jurat del Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez ha estat integrat pel professor de la Universitat de València Rafael Roca Ricart (guanyador del Premi en l’edició anterior, amb el treball El sol de nostra glòria), Cristina Llorens Estarelles (en representació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert) i Abelard Saragossà i Alba (com a membre designat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua).

Fetes les primeres valoracions, el Jurat ha seleccionat, per a la resolució final en la sopar i gala literària del Palau Atea Centre d’Arts del pròxim dissabte 13 d’abril, tres obres «que destaquen dins de l’excel·lent nivell que en general ha tingut la convocatòria». La primera és un treball d’investigació etnològica sobre l’expressió cultural d’alguns usos i costums tradicionals —pesca, cacera, botànica, meteorologia, etc.— relacionats amb l’entorn natural dels habitants d’Altea i la Marina Baixa. La segona és un estudi que ofereix un documentat i detallat reportatge històric i humà sobre les persones i les famílies protagonistes d’un important fenomen migratori: el de l’emigració a l’Argentina a finals dels segle XIX i principis del XX. I la tercera amb opcions d’aconseguir el premi Penell i els 2.000 € de dotació del Premi tracta sobre les relacions polítiques (i també de vincles personals, projectes i interessos comuns) entre catalans i valencians des de la transició fins als esdeveniments polítics viscuts actualment.

L’obra guanyadora del Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez 2019 serà editada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Pin It on Pinterest