Select Page

Més de 1000 persones assisteixen a la festa del rem i 700 remers de tota la Comunitat Valenciana han disputat la 7a regata de la Lliga SUMA de rem.

Altea ha acollit la setena prova de la Lliga SUMA de rem 2018-19 amb el XVIII Trofeu de Rem Club Nàutic d’Altea. Les regates s’han desenvolupat al llarg de tot el matí del diumenge 7 d’abril i en elles han participat més d’una vintena de clubs de tota la Comunitat Valenciana.

La prova, organitzada pel Club Nàutic d’Altea, la Federació Autonòmica de Rem de la Comunitat Valenciana i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea ha estat patrocinada per Pailabot, l’acadèmia nàutica d’Altea que imparteix cursos per a l’obtenció dels certificats i títols professionals homologats per a aquells usuaris que decidisquen dedicar-se a la nàutica de forma professional.

Més de 700 remers van omplir les instal·lacions del Club Nàutic d’Altea en aquest trofeu que ha sigut decisiu perquè els equips sumen els últims punts classificatoris de cara a les últimes regates de la lliga. Com ja és tradició, el trofeu Club Nàutic d’Altea s’ha convertit en una jornada festiva amb l’esport del rem com a protagonista.

Més de 1000 persones s’han acostat al moll de ponent per a gaudir de l’espectacle del rem. Enguany el dia ha estat acompanyat d’un discjòquei i com a novetat el restaurant del Club Nàutic d’Altea, Bon Vent, ha instal·lat una food truck amb menjar i beguda per a tots els assistents.

Les prediccions meteorològiques no li ho posaven difícil a l’organització, durant la setmana prèvia a la regata els comunicats han estat variant constantment tement que s’haguera de cancel·lar la prova.

L’orografia de la badia d’Altea finalment ha permès que el camp de regates estiguera a resguard dels vents regnants en la zona i s’han pogut completar totes les mànegues programades. El mar ha estat pla, a penes sense ona, i han bufat vents de terra que han facilitat la labor a l’organització.

El lliurament de trofeus s’ha realitzat en l’exterior del Club Nàutic d’Altea, on els guanyadors han rebut el seu trofeu acompanyats de música i en un ambient festiu. Els primers classificats de cada categoria han rebut un trofeu especial dissenyat i elaborat per l’artista alteà Eugeni Mira.

Al lliurament de trofeus ha assistit Alejandro Ruíz, president de la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana, Jose Román Zurutuza, president del Club Nàutic d’Altea, Vicente Ferrer, vocal de rem del CN Altea i Carolina Smith, en representació de l’Acadèmia Nàutica Pailabot.

El Club de Rem Dénia tornava a brillar en la categoria veterana, repetint el ple aconseguit en l’anterior regata. Els seus dos equips, femení i masculí veterà es feien amb l’or demostrant el seu gran nivell enguany.

Per part seua, les cadets del RCN Gandia s’alçaven campiones en femení i els seus companys de categoria del CRCP Torrevella ho feien en masculí. En juvenils eren les xiques del CN Santa Pola els qui recollien el premi a les primeres classificades i en masculí el feien els xics del RCN Dénia.

Si hi ha hagut un club que ha destacat en aquesta setena regata de lliga ha sigut el RCR Alacant qui pujava al pòdium en sis de les huit categories disputades. En la categoria Absoluta a més feien ple i els seus dos equips masculí i femení s’alçaven campions de categoria.

La lliga SUMA és una de les competicions de rem de banc fix més importants del panorama nacional. Els més de 700 esportistes que competeixen cada any fan que el rem valencià es consolide com un dels esports tradicionals més importants de la Comunitat Valenciana.

Pin It on Pinterest