Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, Jesús Pastor, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la posada en marxa de la seu Arts del Parc Científic de la UMH en el municipi alteà. Amb aquesta signatura, ambdues institucions busquen establir nous projectes i mesures que fomenten l’ocupació i l’emprenedoria i impulsen la competitivitat de les empreses de la localitat.

A l’acte, celebrat a la Casa de Cultura d’Altea, també han estat presents el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; el vicerector de Planificació de la UMH, Fernando Borrás; la directora-gerent del Parc Científic de la Universitat, Tonia Salinas; i el regidor de Cultura i Foment de l’Ocupació, Diego Zaragozí, entre d’altres representants empresarials, municipals i universitaris. La posada en marxa de la seu Arts compta amb el suport de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Mitjançant aquesta col·laboració ambdues institucions busquen impulsar noves línies de negoci i projectes d’innovació oberta entre empreses i start-ups sorgides de la Universitat i de l’entorn econòmic d’Altea. També fomentar la creació d’indústries digitals, audiovisuals, culturals i creatives en l’entorn i potenciar així l’activitat econòmica al municipi.

Durant l’acte, l’alcalde d’Altea ha destacat la importància que tindrà la seu Arts del Parc Científic de la UMH, per millorar tant l’economia del municipi com la innovació de les seues empreses: “Busquem estimular la creació de noves companyies i atraure no només el talent d’emprenedors que ajuden a diversificar el nostre teixit empresarial sinó també la inversió econòmica en els negocis del municipi i la comarca”.

Per la seua banda, el rector de la UMH ha assenyalat que amb aquesta iniciativa es busca maximitzar el potencial emprenedor en l’entorn i donar suport de forma eficient als futurs grans projectes de la província. “Posarem a disposició d’emprenedors i empreses d’Altea els recursos amb què compta el Parc Científic de la UMH. Aquestos inclouen, entre altres, accés a la seua xarxa de col·laboradors sectorials i suport en la recerca de finançament públic i privat per a iniciatives, siga quina siga la seua fase de desenvolupament”.

Així mateix, el conseller Rafael Climent ha destacat l’important valor d’aquesta col·laboració, “que tants beneficis pot suposar per al desenvolupament del teixit empresarial d’Altea, així com per al benestar socioeconòmic dels ciutadans i ciutadanes de la comarca i la transferència del coneixement”. “El Parc Científic Arts serà un instrument per impulsar el creixement empresarial cultural i audiovisual i ha destacat la importància de les spin-off i la col·laboració entre les diferents administracions”.

Línies d’actuació

A la seu Arts del Parc Científic de la UMH s’implantaran diferents línies d’actuació com és Altea Emprèn. Aquest programa està dividit en les categories Altea Emprèn Projectes i Altea Emprèn Consolida, dirigides a emprenedors i empreses, respectivament. Com a part d’aquesta iniciativa, els inscrits de les dues categories rebran assessorament, formació en creació i gestió empresarial i accés a jornades sectorials.

Les altres línies d’actuació que s’implantaran a la seu Arts busquen diversificar el teixit empresarial a la zona i millorar el benestar socioeconòmic de la comarca. Així s’oferiran, entre d’altres, el servei de recerca de finançament públic i privat, i el d’innovació oberta per impulsar el desenvolupament d’iniciatives de negoci. També s’organitzaran jornades formatives de sensibilització i dinamització, i es gestionaran les infraestructures necessàries per a la implantació de negocis que generen nous llocs de treball a Altea.

Pin It on Pinterest