Select Page

Aquest matí tenia lloc la jornada inaugural del projecte URBACT III que tindrà lloc fins demà a la Casa de Cultura. El projecte està liderat per l’Ajuntament de Athienou –Xipre–, del qual l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea i sis municipis europeus més, són socis. La inauguració ha comptat amb la intervenció de l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares i la coordinadora de la OPE, Paloma Verdú.

Jaume Llinares ha donat la benvinguda als 6 socis europeus que formen part d’aquest projecte, amb la finalitat de promoure el desenvolupament urbà sostenible. I s’ha dirigit a tots els participants en URBACT III, per a desitjar-los unes jornades productives de treball, al llarg de les quals arribaran a diferents conclusions sobre com desenvolupar coneixements i habilitats en l’aplicació de la política urbana dels objectius d’Europa 2020.

D’altra banda, l’alcalde ha destacat que es tracta d’unes jornades per a aprendre de ciutats com Xipre, que té un entramat social molt potent referent al voluntariat. En aquest sentit, les jornades “centren a Altea en el debat de les ciutats voluntàries a Europa, perquè és necessari que les ciutats aprenguem unes d’unes altres, que potenciem tot aquest treball i aprenguem a coordinar els treballs que tots els voluntaris desenvolupen en l’entramat social d’Europa. La participació en aquest programa contribuirà a unes ciutats europees més fortes i vibrants i ajudarà a abordar qüestions urbanes emergents vinculades a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador; tres prioritats d’Europa 2020. A més, brindarà l’oportunitat de viatjar a Europa i conèixer de primera mà com es treballa en altres països. Aquest projecte ens fa estar presents i mostrar tot el potencial existent a Altea, a més de prendre consciència dels esforços que es destina al voluntariat en tota Europa”.

La jornada de hui continua amb taules de treball, en les quals cada membre del grup local de treball, compartirà experiències amb quatre ciutats sòcies, sobre el treball del projecte realitzat fins ara, així com el seu pla de transferència. A la vesprada es durà a terme una visita al Port Esportiu, on es donarà a conèixer la labor voluntària de Creu Roja a Altea.

En la primera sessió de treball de demà, s’abordarà el tema de la “xarxa de velocitat entre associacions”. Les associacions locals de voluntariat d’Altea, integrades en aquest projecte, presentaran els seus treballs i objectius. Finalment, en cinc taules de treball s’intercanviaran opinions i impressions sobre els temes principals del projecte, i es durà a terme una visita d’estudi a les bones pràctiques locals. A la vesprada s’abordaran les pròximes reunions i finalitzarà la jornada amb una visita guiada al Centre Històric de la Ciutat d’Altea.

Pin It on Pinterest