Select Page

Ahir dimarts, a la Casa de Cultura, tenia lloc la primera reunió amb el sector nàutic que el departament de Turisme, i en aquesta ocasió també el departament de Medi Ambient, convoca anualment abans de l’inici de la temporada alta.

La reunió donava inici informant de l’assistència a la Fira Nàutica MedSeA, que tindrà lloc del 28 al 31 de març al Port d’Alacant. L’estand d’Altea estarà ubicat a la zona de la Costa Blanca, al costat del Museu The Ocean Race. La Regidora de Turisme, Anna Alvado, ha presentat el nou disseny de l’estand i ha agraït la seua implicació a les empreses que participaran activament a la fira, convidant a tot el sector nàutic a facilitar el seu material promocional al departament de Turisme per oferir-lo en l’estand .

Posteriorment, s’abordava la presentació i informació de la normativa de la zona marina del Parc Natural de la Serra Gelada, a càrrec del Daniel Gilabert, patró de l’embarcació de vigilància i guarda pesca marítim, que, juntament amb representants de Conselleria, han mostrat el nou fullet elaborat amb la normativa a seguir per tots els usuaris en la zona marina del Parc Natural. El fullet conté un mapa en el qual s’indiquen les boies d’amarratge, les zones d’ús permès d’ancoratge, els límits de velocitat, els punts d’interès per al busseig, els punts en els quals està prohibida la pesca des de terra, la situació de la piscifactoria, així com un breu text descriptiu del parc i la importància de la conservació de la Posidònia oceànica i de les nombroses espècies que destaquen com el Dofí mular o l’amenaçada Nacra. Aquests fullets es poden trobar a la web www.alteaesmar.com, a l’Oficina de Turisme, al centre d’interpretació CEA Carrabiners i en el següent enllaç.

Zona Marina Parc Natural Serra Gelada

La Regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedéu destacava que “el potencial del nostre litoral marí és un factor primordial de la nostra biodiversitat que hem de mantenir i protegir. Amb la col·laboració de tots els sectors implicats aconseguirem un desenvolupament sostenible “.

Les empreses assistents agraïen la confecció d’aquest fullet ja que els facilitarà la tasca que ja fan d’informació als usuaris. Han donat les gràcies perquè per fi, després de molts anys d’espera, s’estiguen instal·lant noves boies d’amarratge, tot i que consideren que les que s’han instal·lat són insuficients sobretot en els mesos de temporada alta on la demanda es dispara. També s’ha acordat delimitar millor el carril de natació entre la Platja de l’Olla i l’Illa per evitar que les embarcacions passen per davant de la mateixa amb el perill que comporta per als banyistes.

La Regidora de Turisme, Anna Alvado, agraïa la col·laboració de les empreses del sector nàutic sempre que se li demana; “agraïsc al sector nàutic la seua participació en totes les accions que es realitzen des de l’ajuntament, tant en reunions, jornades de formació o assistència a fires. Són un sector molt col·laboratiu i així dóna gust treballar. A més vull destacar la seua implicació en la protecció de l’entorn marí per poder desenvolupar la seua activitat d’una manera respectuosa. Entre totes i tots aconseguirem ser un referent en turisme sostenible “.

Pin It on Pinterest