Select Page

El regidor de Cultura d’Altea, Diego Zaragozí i el degà de la Facultat de Belles Arts de la UMH, José Vicente Martín Martínez; inauguraran a les 20:00 hores la mostra “Conductos Energéticos”.

El Deganat de la Facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández (UMH) ha organitzat l’exposició “Conductos Energéticos”, de l’artista i professora de la Universitat de Manitoba (Canadà) Leigh Bridges. La inauguració d’aquesta exposició tindrà lloc hui dimecres, 27 de març, a les 20:00 hores, a la Sala EspaciØ del Palau d’Altea. Així mateix, de forma paral·lela, l’artista impartirà a les 10:00 hores el taller “Contemplant el local. Doblegant i desdoblegant el vernacle” i a les 17.30 hores la conferència “Conductos Energéticos-La funcionalidad se encuentra con lo sublime”. Totes dues activitats se celebraran al campus d’Altea de la UMH.

En concret, la professora Leigh Bridges impartirà als estudiants del Grau en Belles Arts de la UMH el taller pràctic “Contemplant el local. Doblegant i desdoblegant el vernacle”, a l’aula teòrica 2 de l’edifici Albir del campus d’Altea. Segons els organitzadors, aquest taller està dedicat a descobrir el llenguatge vernacle, aprendre a moure’s entre construccions en 2D i 3D per a plegar i desplegar el local i per a situar el personal dins de l’universal. En l’organització d’aquesta activitat ha col·laborat la professora de l’Àrea d’Escultura de la UMH Raquel Puerta Varó.

Així mateix, a partir de les 17:30 hores, la professora Bridges impartirà una conferència a l’aula teòrica 3 de l’edifici Albir. Segons l’artista, en aquesta ponència mostrarà una visió general del seu recent treball, que se centra en la tecnologia d’energia solar, amb la finalitat d’unir discursos de la pintura contemporània amb uns altres del disseny de comunicació com el potencial de millora contra la projecció romàntica, encarnada en totes dues tradicions, i la negociació entre les maneres de distribució públics i privats.

Finalment, el degà de la Facultat de Belles Arts de la UMH, José Vicente Martín Martínez, i el regidor de Cultura d’Altea, Diego Zaragozí, inauguraran a les 20:00 hores la mostra “Conductes Energètics”, que es compon de dues obres. D’una banda, “DIY Gathering Tool”, que mostra una pila de cartells per a portar, que contenen un esquema retallable d’un mecanisme de captació d’energia solar imaginat i que proporciona a l’espectador l’opció de seguir les instruccions impreses per a assemblar aquest prototip de tecnologia solar. Per part seua, l’obra “Solar Array”, una animació que mostra el transport, desplegament i instal·lació d’un dispositiu de captació d’energia solar en un paisatge del nord del Canadà.

Pin It on Pinterest