Select Page

El Club Nàutic d’Altea donava el tret d’eixida aquest passat dijous a la Euroflying Cup 2019, una regata internacional per a la modalitat Flying Dutchman. Es tracta d’una prova que ha inaugurat el circuit europeu de la classe que després d’aquesta prova a Altea viatjarà fins a ports de República Txeca, Itàlia, Àustria, Alemanya i Holanda, on continuarà la pugna entre els millors regatistes de la classe Flying Dutchman per a fer-se amb el títol europeu.

La Euroflying Cup ha reunit a Altea a esportistes procedents de cinc països europeus: Espanya, Alemanya, Itàlia, Rússia i Portugal. En total, han participat 19 vaixells, dels quals 5 pertanyen al Club Nàutic d’Altea.

Les primeres dues jornades del dijous i el divendres han estat marcades per l’intens vent que ha fet molt dures les proves per a la flota. Fins a un total d’11 equips es van retirar el dijous i sis el divendres per trencaments i inconvenients per les dures condicions meteorològiques. Amb tres proves disputades els alteans Roberto Sevila i el seu fill Marco Sevila lideraven la classificació mancant disputar l’última jornada.

El dissabte començava el dia molt més tranquil en la badia d’Altea, els equips van tindre temps d’arreglar els desperfectes en els seus vaixells i els 19 vaixells eixien a l’aigua.

El comitè no l’ha tingut fàcil tampoc en aquest últim dia de regata, l’escàs vent i els continus rols obligaven l’organització a anul·lar la primera mànega disputada i finalment acabaven la jornada amb una prova.

Els alemanys Thomas Schiffer i Thorsten Wenten s’han fet amb la primera posició, seguits pels alteans Roberto Sevila i el seu fill Marco Sevila. La tercera posició l’han guanyada els alemanys Ernst Greten i Martin Nolte.

El lliurament de trofeus es va celebrar a les 17:00 hores en les instal·lacions del Club Nàutic d’Altea i va comptar amb l’assistència del vocal de vela del CN Altea José Rius.

Encara que el Euroflying Cup és una cita ja clàssica en el calendari de Flying Dutchman internacional, enguany han sigut més els equips europeus que s’han acostat a Altea per a disputar aquesta prova. Al setembre de 2020 el CN Altea acollirà el mundial de la classe i molts han volgut provar el camp de regates i mesurar-se en la badia.

Pin It on Pinterest