Select Page

Aquest matí tenia lloc la jornada inaugural del projecte Level Up que es desenvoluparà a la Casa de Cultura i l’IES Bellaguarda, col·laborador en la iniciativa, durant els dies de hui i demà. Level up és un projecte liderat per l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, en cooperació amb 6 socis europeus i diverses escoles. La inauguració ha comptat amb la intervenció de l’alcalde, Jaume Llinares, l’edil responsable de l’OPE, Pere Lloret i la coordinadora de la mateixa, Paloma Verdú.

“Level Up! disseny de pràctiques basades en jocs per a la inclusió de xiquets i xiquetes migrants”, és un projecte Erasmus + KA2, Associació Estratègica. Té per objectiu contribuir a la inclusió social a l’escola, lluitant contra la discriminació, segregació i aïllament, mitjançant l’ús d’activitats basades en jocs. El projecte tindrà una durada de 24 mesos i involucrarà aproximadament 2.000 participants. El projecte liderat per Altea compta amb la participació de 6 socis europeus i diverses escoles. El pressupost del projecte ascendeix a 119.000 €, finançat pel programa europeu ERASMUS + (SEPIE) i que el gestiona com a líder l’Ajuntament d’Altea. ”

Jaume Llinares ha donat la benvinguda als participants de Level Up, també a Pere Lloret i Paloma Verdú per la seua “incansable i tenaç treball per aconseguir que l’OPE d’Altea siga capdavantera en la Comunitat Valenciana en el lideratge de projectes europeus”.

“És un orgull que el nostre municipi lidere, en col·laboració amb 6 països europeus i escoles, un projecte amb la importància social de l’Level UP. Un projecte en el qual durant dues jornades tractareu aquí la inclusió social de xiquets migrants per combatre l’aïllament, la segregació i la discriminació d’aquest col·lectiu vulnerable”; ha declarat l’alcalde, que ha agraït la col·laboració de les associacions locals implicades; a la regidoria de Benestar Social i especialment a l’IES Bellaguarda “per la seua voluntat col·laboradora de tractar l’acolliment dels alumnes com un dels aspectes claus de l’educació pública”.

“Al llarg d’aquestes dues jornades podreu compartir experiències amb tots els participants i estic segur aportareu conclusions que enriquiran el projecte i ajudaran a les persones nouvingudes a les nostres societats. És molt important que aquest debat es produïsca en diversos països d’Europa. A llarg termini seria fonamental que els sistemes educatius europeus assimilaren la metodologia i els resultats del projecte per aconseguir una educació més inclusiva. Aquesta és l’única manera en què la vida escolar pot garantir als estudiants un desenvolupament emocional, físic i intel·lectual adequat sense cap tipus de discriminació. Estic convençut que el canvi real per aconseguir una societat igualitària necessita que siguem capaços d’establir vincles afectius amb els nouvinguts; reconèixer els seus drets i lluitar contra l’exclusió social “. Ha afegit el primer edil alteà.

Per la seua banda, el regidor responsable de l’OPE, Pere Lloret s’ha dirigit als participants, donant-los també la benvinguda al municipi i mostrant-los les característiques i peculiaritats d’Altea. Finalment, Paloma Verdú descrivia què és l’OPE, amb quins objectius va nàixer i quins són els projectes que està duent a terme.

Level Up! es desenvolupa en tres fases: a la primera fase els professors analitzaran les activitats basades en joc en l’educació. A la segona, un projecte pilot posarà a prova les activitats basades en jocs en algunes classes de les escoles associades, i en l’última fase, tots els resultats del projecte seran elaborats i resumits en un curs online interactiu, MOOC, amb material que permetrà a una àmplia audiència, no només acadèmics, aprendre del projecte.

 

Pin It on Pinterest