Select Page

Es tracta d’un projecte Erasmus+ KA2, Associació Estratègica, que durarà 2 anys i involucrarà a aproximadament 2.000 participants.

Aquest projecte està liderat per l’oficina de projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, en cooperació amb 6 socis europeus i diverses escoles, i té per objectiu contribuir a la inclusió social de xiquets migrants i lluitar contra la discriminació, segregació i aïllament, mitjançant l’ús d’activitats basades en jocs. La jornada inaugural tindrà lloc a la Casa de Cultura d’Altea i a l’IES Bellaguarda, els dies 25 i 26 de març.

La reunió del dilluns 25 de març donarà inici a les 09:00 hores, a la Casa de Cultura d’Altea. De 09:30 a 10:30 hores, cada soci presentarà la seua pròpia organització en forma de breu presentació. De 10:30 a 10:45 hores es posarà sobre la taula els resultats esperats i assoliments de la reunió inicial per part del soci principal. Fins a les 11:00 hores hi haurà un descans. D’11:00 a 13:00 hores es donarà a conèixer exemples de bones pràctiques i discussió per representants del govern local i regional, l’IES Bellaguarda, Creu Roja, Cam Castell i el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea. De 13:30 a 16:00 hores hi haurà un descans per a menjar. La jornada continua a la vesprada amb sessions a l’IES Bellaguarda. De 16:00 a 17:00 hores es presentarà el projecte, així com els objectius i resultats previstos. Hi haurà 15 minuts de descans. Fins a les 18:00 hores es durà a terme una descripció detallada de l’acord de cooperació, així com del pressupost. La jornada finalitzarà amb un sopar, de 20:30 a 22:00 hores.

La reunió del dimarts 26 començarà a les 09:15 hores, a l’IES Bellaguarda. La primera sessió de treball tractarà sobre les activitats del projecte, en la qual s’abordarà un curs de formació a Itàlia i activitats a nivell local. De 10:15 a 11:10 hores hi haurà una sessió de treball ‘Intel·lectual outputs’, amb un MOOC sobre bones pràctiques; seguit de 20 minuts de descans. Fins a les 12:15 hores es donaran a conèixer les activitats de comunicació i impacte, i fins a les 13:00 hores es procedirà a la selecció del logotip del projecte. De 13:00 a 14:00 hores s’abordarà el pla de qualitat i gestió de riscos, la definició dels últims rols del projecte, responsabilitats fins a la pròxima reunió i les conclusions d’aquesta. De 14:00 a 16:00 hores hi haurà un descans per a menjar i de 18:00 a 20:00 hores una visita guiada al Centre Històric de la Ciutat d’Altea. El sopar, que donarà per finalitzada la jornada, tindrà lloc a les 20:30 hores.

El projecte es desenvoluparà en tres fases. Durant la primera fase els professors analitzaran les activitats basades en joc en l’educació. Aquesta anàlisi tindrà una durada de 8 mesos. En la segona fase, un projecte pilot posarà a prova les activitats basades en jocs en algunes classes de les escoles associades. D’aquesta manera, l’efectivitat de les activitats es mesurarà en relació amb la integració dels xiquets migrants. Finalment, en l’última fase, tots els resultats del projecte seran elaborats i resumits en un MOOC interactiu amb material que permetrà aprendre del projecte a una àmplia audiència.

A més, el projecte implementarà 2 esdeveniments d’entrenament a curt termini que se centraran en la gamificació i les millors pràctiques innovadores que s’aplicaran a les escoles amb xiquets migrants.

En l’etapa final, el projecte se centrarà en la fase de difusió, activitats tals com tallers i roadshows, ampliaran l’impacte dels resultats del projecte. En aquest sentit, s’organitzarà una conferència per a garantir un efecte multiplicador dels resultats del projecte al final del projecte.

A llarg termini s’espera que els sistemes educatius europeus assimilen la metodologia i els resultats del projecte per a aconseguir una educació més inclusiva. Aquesta és l’única manera en què la vida escolar pot garantir als estudiants un desenvolupament emocional, físic i intel·lectual adequat, sense cap mena de discriminació.

Pin It on Pinterest