Select Page

Segons dades facilitades pels establiments d’allotjament locals i per HOSBEC, l’ocupació a Altea en els mesos de gener i febrer, ha estat superior a l’any passat. Segons dades de HOSBEC, la mitjana d’ocupació del mes de gener ha estat del 50,47% (1 44,05% al ​​gener de 2018) i la mitjana del mes de febrer ha arribat a un 59,71% (1 55,20 % al febrer de 2018). El Departament de Turisme manifestava que “aquestes dades reflecteixen que les accions dutes a terme en els últims anys amb l’objectiu de la desestacionalització turística estan donant els seus fruits”, al mateix temps que agraïa a tots els establiments seu esforç i implicació per potenciar les estades en temporada baixa.

A la Tourist Info Altea, s’han atès un total de 1.761 persones al gener i 1.776 al febrer, superant les dades de 2018 en els dos mesos (1605 al gener de 2018 i 1760 al febrer de 2018).

Cal destacar, a més, que s’ha produït un augment en les atencions a turistes nacionals, amb un 27,5% al ​​gener i un 27,1% al febrer, respecte al 26,8% de gener i 20,4% al febrer del 2018. En relació a les assistències a turistes estrangers, els percentatges s’han mantingut pràcticament igual que l’any anterior, amb un 72,5% al ​​gener i 72,9% al febrer. Les procedències més destacades en aquests dos primers mesos del 2019 a nivell nacional ha estat la Comunitat Valenciana, Madrid i País Basc, i a nivell internacional Regne Unit, Holanda i França.

Quant a la informació sol·licitada pels que ens visiten, destaquen les rutes de senderisme, sol·licitant sobretot els plànols de les rutes Camins d’Altea i les rutes per la Serra Bèrnia, la informació local, amb gran acceptació de les 4 rutes senyalitzades pel nucli urbà, els horaris i tipus de mitjans de transport, així com informació sobre les activitats que poden realitzar durant la seua estada a la Costa Blanca.

Aquestes dades s’han vist reflectits en l’excel·lent acceptació i participació en les visites guiades gratuïtes que s’han realitzat aquests dos mesos a Altea, amb un total de 291 assistents repartits en les quatre visites que s’han dut a terme, un 40% més respecte a les quatre visites realitzades l’any anterior. Pel que fa a la tipologia de visitant, predominen els nacionals sobre els estrangers.

El Departament de Turisme manifestava que “seguirem apostant pel turisme sostenible i cultural com són les visites guiades gratuïtes, que tant èxit estan tenint, i que contribueixen a que tant la ciutadania d’Altea com les persones que ens visiten coneguin més de la nostra història, cultura i natura. És la millor manera d’aconseguir la tan anhelada desestacionalització ”

 

Pin It on Pinterest