Select Page

El 14 de març, a proposta de la Càtedra Anetta Nicoli, el Col·lectiu Corfoll ha sigut guardonat pel Consell Social de la Universitat Miguel Hernández (UMH) en la I edició dels Premis Càtedres Institucionals de la UMH. Aquest premi pretén donar reconeixement al Col·lectiu Corfoll vista l’important activitat exercida en la promoció dels valors culturals, ecològics, socials, tradicionals i científics des d’una perspectiva, crítica, constructiva i feminista, sent aquesta ultima vessant la que entronca amb les finalitats de la Càtedra Anetta Nicoli, que giren sobre 3 eixos conceptuals: arts visuals, música i feminismes, sent un del seus objectius fer créixer els vincles socials i culturals de la UMH amb Altea.

També han sigut guardonats els sastres i perruquers del Misteri d’Elx, per la Càtedra Misteri d’Elx; per la Càtedra Pedro Ibarra s’ha premiat al col·leccionista particular Francisco Flores Cortés, propietari d’un dels millors arxius sobre la història contemporània d’Elx i que ha cedit la seua col·lecció íntegrament a la web d’aquesta Càtedra. L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), per la Càtedra Miguel Hernández, per la seua col·laboració amb aquesta Càtedra en l’organització i el desenvolupament de la Senda del poeta ininterrompudament des de 1998; i la tècnic agrícola i mediambiental de l’Oficina Administrativa del Patronat del Palmerar d’Elx, María Teresa Ruiz-Navarro Ribalaygua, per la Càtedra Palmerar d’Elx, per la seua col·laboració amb la Càtedra en el tractament de la plaga del picut roig.

A més d’això, han sigut premiats l’Associació Històrica-Artística Pobladors d’Elx, per la Càtedra Dama d’Elx; el fundador de la signatura “Pedro Miralles”, Pedro Miralles Román, per la Càtedra Indústria del Calçat Sant Crispín; i la Fundació Napardi, per la Càtedra Seu UMH a Ruanda.

Les Càtedres Institucionals són aquelles creades amb la finalitat de contribuir a la generació i difusió de coneixement en àmbits especialitzats d’àmplia repercussió social i d’interés per a la Universitat. Les seues activitats poden ser de formació, recerca i desenvolupament i/o divulgació.

Els guardons s’han entregat durant un acte públic que es va celebrar el 14 de març a les 12.00 hores en el Saló d’Actes de l’edifici Rectorat i Consell Social del campus d’Elx. Amb aquestos premis, es pretén reconèixer la trajectòria de persones i entitats que han destacat en l’àmbit de les huit càtedres institucionals que, actualment, té la Universitat.

Pin It on Pinterest