Select Page

El dissabte també es coneixeran el cartell anunciador i es procedirà a la lectura del pregó.

Hui s’ha anunciat la programació d’actes que es prolongarà fins el 29 d’abril.

Com és tradició, i coincidint amb l’inici de la Quaresma, hui Dimecres de Cendra, l’Ajuntament d’Altea, a través de la seua Regidoria de Festes, ha volgut presentar la programació de la Setmana Santa d’Altea, que es prolongarà fins el 29 d’abril.

El regidor de Festes, Vicent Ripoll; acompanyat per Pepe Serrat, president de la Junta Major de Confraries i Germandats; i el rector d’Altea, José Abellán; han sigut els encarregats de detallar la completa programació d’actes que conformen la Setmana Santa del nostre poble.

Com ha anunciat el regidor, este dissabte, a les 18:30 hores, tindrà lloc una solemne missa a l’Església Parroquial i, en finalitzar, es presentarà el cartell oficial anunciador de la Setmana Santa, realitzat per Alicia Hernández, i es procedirà a la lectura del pregó a càrrec de Ramón Belda. ‘’A més, a més, -ha avançat Ripoll-, i com a novetat enguany, este dissabte també es presentarà el vídeo que ha elaborat la regidoria per a promocionar la nostra Setmana Santa’’.

Per la seua banda, Pepe Serrat ha assenyalat que ‘’cada any intentem reforçar el programa d’actes i refermar la Setmana Santa d’Altea. Als actes tradicionals cal sumar diverses novetats, com ara el vídeo promocional; l’edició d’un llibret que recull tota la programació; el Primer Concurs de Dibuix de la Setmana Santa, en el qual participen, en tres categories, els tres torns de la Primera Comunió, amb l’objectiu de fomentar la Setmana Santa entre els més joves. I també és novetat la imatge de la Mare de Déu del Consol, cedida per l’Ajuntament d’Altea, que serà protagonista a una de les processons’’.

Entre tots els actes programats, José Abellán ha volgut destacar la missa que tindrà lloc el dia 30 de març, a l’Església Parroquial, a les 18 hores, en honor a la Confraria del Santíssim Crist del Sagrari. En finalitzar, a les 19 hores, es celebrarà el concert commemoratiu del 50 aniversari de la coronació de Nostra Senyora del Consol, a càrrec del Cor i la Banda de la Societat Filharmònica Alteanense.

Així mateix, ha posat l’accent en els actes que protagonitzaran els més menuts. ‘’Per tercer any consecutiu, el Dimecres Sant, els xiquets i xiquetes d’Altea participaran a la Processó Infantil amb la imatge de Nostra Senyora de l’Esperança, a partir de les 20 hores. Enguany tenim dos novetats a esta processó. A més dels xiquets i xiquetes que faran la seua Primera Comunió al mes de maig, formaran part de la processó també les alumnes del segon curs de Comunió. I una altra de les novetats és que també eixirà en processó, just darrere de la Senyora de l’Esperança,  la talla de Nostra Senyora del Consol cedida per l’Ajuntament i que serà portada pels joves de Confirmació’’.

El rector ha manifestat que la Setmana Santa d’Altea està conformada per ‘’dos realitats’’. D’una banda, les celebracions litúrgiques, la Quaresma amb la seua preparació per a la Setmana Santa. Cada dissabte, des del 16 de març fins el 12 d’abril, es celebrarà una missa en honor a cadascuna de les confraries d’Altea. I per una altra, els actes que tenen lloc a partir del Diumenge de Rams, al que segueixen els Oficis del Dijous i Divendres Sant, la Vigília Pasqual; el Diumenge de Pasqua i la Processó de l’Encontre. ‘’I com a acte central la Processó del Divendres Sant amb totes les imatges que la conformen oferint els ’misteris de la fe’ a tots els que hi desitgen participar’’.

Finalment, tots tres han convidat a tots els confrares, al poble d’Altea i als visitants a participar de tots els actes programats, i han volgut desitjar una feliç Quaresma i Setmana Santa al poble d’Altea.

Programa Setmana Santa 2019

Pin It on Pinterest