Select Page

El passat cap de setmana es celebrava el Dia de les Zones Humides a Altea. Entre les activitats proposades es duia a terme la solta d’un Athene noctua, conegut de manera popular com mussol. Aquest au nocturna és típica d’ecosistemes mediterranis i va ser rescatada pel Centre de Recuperació de Fauna de Santa Faç. El mussol es va alliberar el passat diumenge a la zona humida del Riu Algar.

La jornada, organitzada pel Parc Natural de Serra Gelada i la Regidoria de Medi Ambient, va comptar amb la col·laboració de l’ornitòleg Toni Zaragoza, que va parlar de la tasca científica de l’anellament, que permet conèixer l’estat de les aus i aporta dades com l’edat , la longitud i el pes de l’au, així com els seus desplaçaments.

A més, es van dur a terme al voltant de 20 anellaments de diferents espècies de teuladí, rossinyol, piula riberenc alpina, entre d’altres.

“Qualsevol acció destinada a incrementar la biodiversitat dels entorns naturals són mesures que permetran garantir la viabilitat futura d’aquests espais.” Apuntava Beatriu Nomdedeu, responsable municipal de Medi Ambient, qui també agraïa la implicació del públic assistent i les diferents col·laboracions, entre elles les de Carlos Úbeda i José Vicente Llopis, qui van realitzar instantànies de la jornada.

Pin It on Pinterest