Select Page

La nostra localitat ha sigut la població que més implicació ha tingut en estes jornades a la província d’Alacant i la segona de tota la Comunitat Valenciana.

La Casa de Cultura d’Altea acollia ahir la cloenda de les Jornades d’Hospitalitat organitzades per Turisme Comunitat Valenciana, amb el lema ‘l’Hospitalitat mediterrània com a valor de la nostra cultura’.

L’acte, organitzat per Turisme Comunitat Valenciana i la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, suposava la cloenda de les jornades que Turisme CV ha realitzat al nostre municipi durant l’any passat.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i la regidora de Turisme, Anna Alvado. Tono Franco, director del Pograma d’Hospitalitat, va ser l’encarregat de conduir l’acte que comptava també amb una taula de treball amb la participació del gerent del Club Nàutic Altea, Ximo Such; el director de VilaMuseu, Antonio Espinosa; la directora de l’hotel Cap Negret, Amparo García; el president de l’Associació d’Agències de Viatges de Benidorm i comarca, Juanjo Pérez  i la pròpia regidora.

L’alcalde d’Altea va defensar el nostre model turístic. En este sentit manifestava: ‘’Altea és un destí que destaca per l’esperit hospitalari dels seus habitants. El nostre caràcter amable contagia a tots els que ens visiten, i és eixe component humà el que hem de potenciar, el nostre caràcter és un patrimoni que hem de defensar. Els turistes que trien Altea ho tornen a fer en altres ocasions, sent fidels a este destí en el que oferim hospitalitat, amabilitat, cultura, som la Capital Cultural Valenciana, i sempre alts estàndards de qualitat’’.

La titular municipal de Turisme, Anna Alvado, es mostrava molt satisfeta pel fet que Altea haja sigut la població que més implicació ha tingut en estes jornades a la província d’Alacant i la segona de tota la Comunitat Valenciana. Amb un total de 136 participants, pertanyents a 13 empreses diferents, s’han realitzat huit tallers formatius, més una jornada de sensibilització. Per això, feia un agraïment a totes les empreses locals que han realitzat estos tallers.

Durant la seua intervenció, Alvado va fer un recorregut històric destacant les diverses cultures que han determinat el nostre caràcter hospitalari. A més, a més, parlava de l’estreta relació entre els conceptes ‘’turisme, cultura i hospitalitat’’. Per a la regidora: ‘’Altea reuneix els tres conceptes i entre tots hem d’aconseguir que la nostra localitat siga un referent en este sentit’’. ‘’Com a motor de la nostra economia, -assenyalava Alvado-, hem de treballar des de tots els àmbits de influència per consolidar Altea com un destí de qualitat, únic i diferenciat, posant en valor la nostra idiosincràsia’’.

Finalment, el secretari autonòmic assenyalava que el Programa d’Hospitalitat ‘’ha d’ajudar-nos a recuperar la nostra forma autèntica i singular de ser mediterranis i conciliar tecnologia i factor humà’’.  Colomer ressaltava que des de la Generalitat ‘’hem apostat per impulsar l’hospitalitat, que forma part de la nostra manera de ser i el nostre caràcter’’ alhora que ha explicat que ‘’hem transformat el model turístic adaptant el Codi Ètic del turisme de l’OMT i incloent l’hospitalitat en la nostra Llei de Turisme, Oci i hospitalitat’’.

‘’L’hospitalitat és una estratègia de llarg recorregut que ens farà ser diferents respecte a altres destinacions i que per a nosaltres és definitòria del nostre model’’, concloïa Colomer.

El programa Hospitalitat Mediterrània és un projecte basat en els principis que regeixen el Codi Ètic del Turisme de la Comunitat Valenciana, al que Altea es va adherir fa 2 anys, i a la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat que transmet a prestadors de serveis turístics, gestors de destins, estudiants i societat en general, els valors de la nostra hospitalitat.

 

Pin It on Pinterest