Select Page

Aquesta cita gastronòmica tindrà lloc del 22 de febrer al 3 de març a Altea i Altea la Vella.

Dotze establiments de restauració participen en la tercera edició de la cita gastronòmica “El Plat de Calent”. Una ruta pels plats tradicionals alteans, que es desenvoluparà del 22 de febrer al 3 de març. Els restaurants implicats en aquesta edició són: Mana Lounge Beach; las Pocicas del Mar; la Picaeta de Lola; Perro negro; Restaurante Mallol; Restaurante Nou Valentino; Tapería Ca Pere; Bistro Shabby Chic; Tossal Roig; Restaurante Melitón Jardín, Restaurante Bon Vent i Restaurante Ca Toni. Així ho han donat a conèixer l’edil de Comerç i Turisme, Anna Alvado; la tècnica d’àrea, Pepi Durá i César Moreno, representant de GastroEventos, empresa col·laboradora en l’organització i difusió.

Segons l’edil, “aquesta jornada gastronòmica s’està consolidant. Vam començar amb 5 participants i hui dia som 12 en aquesta tercera edició”. Anna Alvado ha recordat que “entre els objectius d’aquesta jornada està el foment i promoció de la cuina tradicional alteana, utilitzant productes de temporada que ens permeten oferir una gastronomia de qualitat”.

La regidora de Comerç ha agraït la participació dels 12 establiments de restauració, ressaltant la implicació de la majoria dels restaurants d’Altea la Vella; concretament 5. Alvado també ha tingut paraules d’agraïment cap als patrocinadors com a Bodegas Torres, Cervezas Althaia, Frimar i GastroEventos. “A més de gaudir d’una excel·lent gastronomia, tant els comensals com els restauradors, optaran a la gran quantitat de premis que es concedeixen enguany, la qual cosa suposa un atractiu més a aquest esdeveniment gastronòmic”; ha afegit la responsable municipal.

Respecte als premis, Pepi Durá ha explicat que “es concediran dos xecs de 100 euros per a gastar en el comerç alteà; tres menjars o sopars per a dues persones en un dels tres restaurants més valorats de la ruta, obsequiat per GastroEventos i Congelats Frimar; dues visites a Cervezas Althaia amb tast de maridatge per a dues persones i un pack de degustació de 6 cerveses per a cadascun; a més de dotze lots de vi obsequiat per Bodegas Torres, incloent una botella de vi ‘Camino de Magarin’, una botella de vi de ‘Celeste Crianzas’ i una botella de vi ‘Las Pisadas’. Els lots estaran disponibles en cada establiment participant durant la ruta”.

César Moreno ha explicat com es pot accedir a l’aplicació de GastroEventos, on trobar tota la informació de la jornada i com podran valorar els comensals l’esdeveniment mitjançant l’app, a més de poder fer-lo des de les urnes situades en cada restaurant participant.

Variats i apetitosos són els menús que cada restaurant ha preparat, els quals oscil·len entre els 24 i els 35 €. Menús que es desenvolupen al voltant del plat central o en aquest cas “el plat de calent”. Diferents arrossos, calderetes, pescat de la badia, “pilotes bordes”, etc., són alguns dels suculents plats principals que se serviran.

L’edil explicava que “aquesta jornada tindrà una àmplia cobertura mediàtica punt en mitjans de comunicació locals i comarcals, així com en radi i premsa escrita local i estrangera. Es repartiran 5000 fullets per tota la comarca i també es publicitarà en la II edició de la Fira ‘Alacant Gastronòmica’ on Altea tindrà un estand sobre “Altea i la seua gastronomia”.

Finalment, Anna Alvado ha convidat a tota la ciutadania d’Altea, així com als seus visitants, a participar d’aquest esdeveniment qualificant-lo com “una experiència molt positiva”.

Díptic El Plat de Calent 2019

Pin It on Pinterest