Select Page

Imma Orozco, en qualitat d’alcaldessa accidental, i els propietaris han signat hui l’escriptura pública.

El Molí Vell o Molí dels Moros és una infraestructura hidràulica d’origen medieval, amb proposta de catalogació com a Bé de Rellevància Local, en la qual l’Ajuntament d’Altea ja ha realitzat diverses intervencions per a la seua recuperació.

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha explicat que “com ja vam anunciar fa uns dies, hem estat tramitant l’adquisició del Molí per tal de poder executar íntegrament el projecte de consolidació i adequació que vam redactar en 2016. Només d’eixa manera podem continuar invertint diners públics en ell”.

Així, el Molí passa a formar part del patrimoni públic i podrà ser disfrutat amplament per alteans, alteanes i visitants com a reclam cultural, educatiu i turístic per tractar-se d’un element diferenciador respecte dels pobles del voltant. El cost de l’operació ascendeix a 76.027,84 euros, a càrrec del pressupost de l’any 2018, per la compra de l’edificació i una superfície total de 1.717,84 m2. La regidora d’Urbanisme detallava que s’havia encarregat una taxació a un especialista en patrimoni i que l’arqueòleg municipal havia establert esta superfície com idònia per continuar la investigació que ha de permetre entendre completament el funcionament del molí.

Hui s’ha fet efectiva eixa compra, segons Orozco, “gràcies a la bona voluntat de la propietària, Mª Pilar Jorro, d’arribar a un acord, ja que la família ha sabut entendre el valor que representa per al poble d’Altea comptar amb este element entre els seus bens patrimonials. Vull reconèixer l’esforç que han fet per desprendre’s d’esta construcció tan singular que ha sigut de la seua família durant tants anys. És una gran notícia per a Altea i estic segura que els alteans i alteanes s’uneixen a este reconeixement”.

En les pròximes setmanes, concloïa la regidora d’Urbanisme, “iniciarem la licitació de la II Fase del Projecte d’Adequació i Consolidació que correspon a l’estabilització de l’estructura”.

Pin It on Pinterest