Select Page

Altea ha obtingut més de 50.000€ per a inversions financerament sostenibles, procedents de les subvencions a favor dels municipis de la Diputació d’Alacant.

‘’En detall, el municipi ha obtingut 40.000€ de la línia de protecció i millora del medi ambient i 12.943€ de la línia de prevenció i extinció d’incendis’’; ha explicat l’edil de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu.

Amb els 40.000€ obtinguts de la línia de protecció i millora del medi ambient es pretén procedir a l’execució de treballs de silvicultura en Pinus halepensis, reservació Quercus rotundifolia, podes amb eliminació de restes mitjançant triturat, eliminació de peus morts, plantacions i repoblacions sota coberta, correccions micro-hidrològiques per a eliminació de l’erosió per escolament i millora de la nidificació per a la fauna mitjançant la instal·lació de caixes niu. Segons ha apuntat l’edil de l’àrea.

En el cas de la línia de prevenció d’incendis es preveu actuar en un total de 5 parcel·les de propietat municipal, situades a la Urbanització Alhama Spring, amb una superfície conjunta d’actuació de 1,24 Has. Els treballs que es realitzaran contemplen dos tipus d’actuacions: l’execució de tallafocs perimetrals, consistents en l’eliminació de l’estrat arbustiu i arbori que puga ocasionar dificultats i augmentar la perillositat en l’extinció d’un incendi o que puga propagar amb més velocitat el foc en cas d’incendi forestal pròxim a urbanitzacions. I la realització de tallafocs recolzats en vials, que tracten de facilitar l’evacuació de les persones i l’accés dels mitjans d’extinció. S’executen en els trams confrontants amb camins per generar, a més a més, una línia de defensa contra el foc.

Beatriu Nomdedeu no ha volgut deixar passar l’oportunitat per destacar la tasca del departament de Medi Ambient, ‘’pel seu treball en la gestió local i per l’esforç per aconseguir recursos externs que permeten millorar la sostenibilitat i viabilitat futura dels espais naturals municipals’’.

Pin It on Pinterest