Select Page

Alcalde i directora de l’IES Bellaguarda signen un conveni de col·laboració.

En el dia d’ahir, l’alcalde Jaume Llinares i la directora de l’IES Bellaguarda, Maria José Llorca, signaven un conveni de col·laboració per a la posada en marxa del projecte Level up! Un projecte liderat per l’oficina de projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, en cooperació amb 6 socis europeus i diverses escoles.

“Level Up! disseny de pràctiques basades en jocs per a la inclusió de xiquets migrants”, és un projecte Erasmus + KA2, Associació Estratègica. Té per objectiu contribuir a la inclusió social a l’escola, lluitant contra la discriminació, segregació i aïllament, mitjançant l’ús d’activitats basades en jocs. El projecte tindrà una durada de 24 mesos i involucrarà aproximadament 2000 participants. Així ho ha explicat la responsable tècnica de l’Oficina de Projectes Europeus, Paloma Verdú.

Verdú ha apuntat que el projecte es desenvolupa en tres fases: a la primera fase els professors analitzaran les activitats basades en joc en l’educació. A la segona, un projecte pilot posarà a prova les activitats basades en jocs en algunes classes de les escoles associades, i en l’última fase, tots els resultats del projecte seran elaborats i resumits en un curs online interactiu, MOOC, amb material que permetrà a una àmplia audiència, no només acadèmics, aprendre del projecte.

A més, el projecte implementarà 2 esdeveniments d’entrenament a curt termini que se centraran en la gamificació i les millors pràctiques innovadores que s’aplicaran a les escoles amb xiquets i xiquetes migrants.

Com ha indicat l’edil d’Hisenda i responsable de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea, Pere Lloret, “aquest projecte és una nova iniciativa de l’Oficina de Projectes Europeus. La seua temàtica és inspiradora perquè estem parlant d’instaurar bones pràctiques per a la integració de xiquets i xiquetes migrants en el context escolar i compta amb la inestimable participació de l’IES Bellaguarda”.

Respecte a la jornada inaugural o tret de sortida del projecte, que tindrà lloc a la Casa de Cultura d’Altea i l’IES Bellaguarda, els dies 25 i 26 de març, Lloret ha destacat que “en aquestes jornades inicials de llançament es defineixen objectius, rols, calendaris, terminis i tot el que té a veure amb la planificació del projecte. El pressupost ascendeix a 119.000€, fons aportats pel programa Europeu ERASMUS+ (SEPIE) i que gestionarà com a líder l’Ajuntament d’Altea”.

En la signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’IES Bellaguarda ha estat també present la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, qui ha remarcat que “pensem que és un projecte molt interessant. El tema dels estudiants migrants és un tema que ens preocupa per la nostra idiosincràsia, vénen molts alumnes immigrants als nostres centres i són interessants les idees a l’hora d’integrar-los i fer real la inclusió “.

Finalment, Maria Jose Llorca, directora de l’IES Belleguarda ha explicat que “a l’IES Bellaguarda tenim un seminari de programes europeus i justament el tema del seminari era prendre bones pràctiques d’altres països per millorar el rendiment educatiu dels alumnes. Estàvem treballant en aquest seminari quan ens va arribar la proposta de l’Oficina de Projectes Europeus i vam veure que encaixava molt amb el nostre seminari perquè es parlava de bones pràctiques i també d’alumnes immigrants que tenim uns quants, a més de veure què feien altres països europeus. Hi ha hagut un seguit de professorat que s’ha implicat de diferent manera, entre ells el professorat de llengües, valencià, castellà i anglès que està treballant sobretot en el tema de compensatòria lingüística en l’alumnat immigrant “.

“Pensem que no només anem a aprendre per treballar amb aquests alumnes immigrants, sinó que també anem a adoptar aquestes bones pràctiques per treballar en qualsevol nivell de Secundària, Batxillerat o FP bàsica i el projecte ens ha entusiasmat i ara el que estem fent és preparant la reunió de març per presentar el nostre centre i també presentar la realitat social que tenim en aquest moment”; ha postil·lat la directora de l’IES Bellaguarda, Maria José Llorca.

Pin It on Pinterest