Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat pels regidors de Turisme i Cultura, Anna Alvado i Diego Zaragozí, respectivament, ha promocionat a Fitur la capitalitat cultural valenciana 2019-2020 que ostenta Altea des del seu nomenament fa pocs dies. El proper 25 d’abril, Altea serà la Capital Cultural Valenciana (CCV) fins el 25 d’abril de 2020.

Jaume Llinares ha explicat el projecte ‘’Altea, mar de cultures’’ amb el qual el nostre municipi es va presentar a la candidatura. ‘’Altea, mar de cultures’’ integra les diferents disciplines artístiques que es donen a la localitat a través de cinc dones, al voltant de les quals s’aglutina l’oferta cultural d’Altea. Aquestes són: ‘’una mar d’espectacles’’, ‘’una mar d’art’’, ‘’una mar de música’’, ‘’una mar de lletres’’ i ‘’una mar de patrimoni’’.

Durant la seua intervenció, l’alcalde ha assenyalat que ‘’Altea fa moltíssims anys que aposta per ser referent cultural a la Mediterrània i a partir d’ara, com a Capital Cultural Valenciana, ho serà molt més”. I ha afegit: ‘’el sector turístic és el nostre motor econòmic i és primordial cuidar-lo. Altea té un gran potencial en molts aspectes de la seua oferta, com el sector nàutic, la gastronomia, l’entorn paisatgístic, el patrimoni cultural festiu, entre d’altres, però la nostra intenció és oferir un major atractiu al nostre municipi a través de la cultura’’.

L’alcalde convidava a visitar Altea en aquest any tan significatiu, recalcant que ‘’som un referent turístic i, sens dubte, la capitalitat cultural potenciarà la nostra condició’’.

Per la seua banda, l’edil de Cultura, Diego Zaragozí, ha parlat de la configuració del projecte, de com es va pensar i va materialitzar com a eina que ha convertit a Altea en Capital Cultural de la Comunitat Valenciana. ‘’Altea compta amb una activitat cultural prou àmplia per presentar-nos a la convocatòria i el que s’ha fet és relacionar a la societat civil amb els professionals que han creat una estructura coherent i rellevant que ens ha donat la capitalitat cultural que presentem ací a Fitur” , ha apuntat Zaragozí. L’edil ha justificat la seua presentació en aquesta fira de turisme ‘’el millor aparador per promocionar la capital cultural, per la rellevància nacional i internacional de Fitur’’.

L’acte de presentació d’Altea, Capital Cultural Valenciana, dut a terme a la plaça central de Turisme Comunitat Valenciana, ha comptat amb el pròleg de la regidora de Turisme, Anna Alvado, i ha estat mantingut pel comunicador alteà Ferran Cortes, qui amb el suport de diversos vídeos, ha explicat en detall la tasca d’Altea en favor de la cultura.

A més, ha comptat amb la intervenció de Josep Gisbert, director general de Turisme, que ha donat l’enhorabona a Altea per la seua capitalitat i ha declarat que ‘’el turisme és intercanvi de cultures’’.

Ha conclòs el torn d’intervencions el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, que ha lloat el projecte presentat per Altea a la convocatòria: ‘’Altea ha presentat un projecte ambiciós que li ha servit internament per articular al voltant de les activitats sinergies que li han servit per obtenir la capitalitat’’. Finalment, ha avançat que ‘’s’ha presentat una llarga llista d’activitats que es desenvoluparan al llarg de tot l’any i també les institucions culturals de la Generalitat aportaran activitats al municipi, incrementant així l’oferta cultural durant aquest any. A més, l’Ajuntament ha augmentat el seu pressupost per a cultura i amb aquest esforç econòmic i el gran projecte tindrem una gran capitalitat cultural’’.

Pin It on Pinterest