Select Page

Ahir, dimecres dia 16 de gener, tenia lloc la primera sessió del Consell Local de Comerç i Turisme del 2019. Com és habitual, en la primera sessió de l’any es fixa la data de les sessions futures, seguint la norma acordada en els estatuts del mateix de celebrar les sessions el segon dimecres de cada mes imparell.

Dins de l’àrea de Comerç, la regidora i presidenta del Consell Anna Alvado, valorava totes les accions realitzades durant la campanya de Nadal destacant “la gran participació i qualitat en el concurs d’aparadors. Circumstància que va fer que el jurat decidís crear una nova categoria per als establiments hostalers i es duplicaran els premis concedits per poder reconèixer tot l’esforç realitzat per part del nostre sector comercial “.

La Regidora seguia explicant que, “s’ha realitzat una enquesta telefònica per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre les accions realitzades a la plaça de l’Ajuntament, sent el Pare Noel, el Mercat de Nadal i la pista de patinatge les més valorades, seguides de prop per les diferents atraccions de la Plaça de Nadal “.

Alvado concloïa aquesta valoració, analitzant la campanya de tiquets, “que segueix incrementant el nombre de participants en cada edició, amb més de 1.000 tiquets lliurats en aquesta ocasió, generant un muntant de compres de 50.000€ realitzades en el comerç local.

En el següent punt de l’ordre del dia es tractaven les accions dutes a terme dins el Pla de Dinamització Comercial, explicant que s’ha ampliat la campanya de “Compra a Altea i aparca Gratis” fins al 31 de gener perquè abastisca el període de rebaixes . També, s’han publicat a la pàgina web de l’Ajuntament les bases del concurs de projectes artístics de “Compra amb Art”, que es realitzarà en l’entorn comercial alteà, sol·licitant la implicació del sector. Per finalitzar aquest punt, la presidenta proposava convocar la Taula de Treball del Pla de Dinamització Comercial per avaluar els projectes i fer un seguiment dels objectius proposats.

Anna Alvado també informava de la posada en marxa de les properes jornades gastronòmiques, “El Plat de Calent”, que es duran a terme des del 22 de febrer al 3 de març, sol·licitant, de nou, la col·laboració de l’associació d’hostalers.

També explicava la sol·licitud de col·laboració de l’IES Bellaguarda perquè l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances puga realitzar les pràctiques de final de grau en les empreses alteanes.

Pel que fa als temes de Turisme, Alvado informava de l’assistència a les fires de turisme durant els mesos de gener i febrer, començant per Matka a Hèlsinki, continuant a Fitur (Madrid) i assistint, a finals de febrer, a la II edició de la fira Alacant Gastronòmica.

L’edil informava de les subvencions concedides a distintes associacions comercials locals, així com de la línia d’ajuda concedida per Turisme C.V. per a les diferents accions de màrqueting turístic i promoció de la destinació. També s’explicava la nova convocatòria de Turisme C.V., de línies d’ajuts a entitats locals.

Per finalitzar, Alvado informava de les noves visites guiades d’hivern i la propera realització d’una ruta pel nou sender de Serra Bèrnia.

Després de la proposta rebuda per part de diferents supermercats en què sol·liciten un canvi en l’obertura de dies festius que els permeta obrir el dilluns de festes patronals, i seguint les indicacions de Conselleria, es realitza la consulta al Consell Local qui, després d’un intens debat i per tan sols un vot de diferència, denega la sol·licitud.

Pin It on Pinterest