Select Page

Jaume Llinares: “És un reconeixement que Altea mereixia per tradició i per l’esforç de moltes persones en pro d’Altea i la seua vinculació cultural i una gran alegria per a tota la societat civil alteana”.

El pròxim 25 d’abril, Altea serà la Capital Cultural Valenciana(CCV) fins al 25 d’abril de 2020. Així ho donava a conèixer, passat dijous, Cultura de la Generalitat. Acompanyarà a Altea la localitat castellonenca de Vilafranca, ja que s’han designat dos municipis amb aquesta distinció, un de més de 5.000 habitants i un de menys de 5.000.

Per este motiu, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, han volgut fer una compareixença davant els mitjans de comunicació per fer una agraïment públic per este reconeixement que ha atorgat la Conselleria de Cultura i que li comunicava personalment a l’alcalde el propi conseller de Cultura, Vicent Marzà.

L’alcalde d’Altea ha mostrat la seua satisfacció i orgull per este nomenament. ‘’Ser capital cultural valenciana servirà per potenciar la nostra oferta cultural i situar Altea al lloc que li correspon a nivell nacional i internacional. Estic satisfet perquè este és un reconeixement al treball i esforç de totes les persones implicades en que la capitalitat cultural d’Altea fora una realitat’’.

Jaume Llinares també ha anunciat que el dossier que recull tot el projecte de candidatura d’Altea es presentarà a Fitur i serà editat en valencià, castellà i anglès per donar-lo a conèixer a tota la ciutadania.En este sentit, el primer regidor alteà ha destacat que ‘’la capitalitat cultural valenciana servirà per posicionar la cultura com a eix clau de diferenciació de l’oferta turística orientada a una demanda de qualitat’’.

El projecte de Capital Cultural Valenciana suposarà per a Altea, entre altres avantatges i reconeixements, l’aposta decidida d’Altea per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic; la potenciació del turisme cultural i l’arribada a Altea de part de l’oferta cultural que es promou des del Consell.

Per la seua banda, Diego Zaragozí ha recordat la tradició cultural vinculada a Altea, tant pels propis alteans i alteanes, com per altres persones vingudes d’altres indrets. Així mateix, el regidor també ha destacat el treball en matèria cultural portat a terme des de fa dècades per part de l’Ajuntament d’Altea.

Zaragozí ha explicat que ‘’vam presentar la nostra candidatura perquè estàvem segurs que teníem un contingut cultural mereixedor d’ostentar la capitalitat cultural, per tradició, i per gestió. En estos quatre últims anys hem fet un treball de recopilació de tota l’activitat cultural que abasta el poble d’Altea i que ha esdevingut en el projecte ‘Altea, mar de cultures’, un projecte amb una imatge gràfica potent i una història com a fil conductor’’. En este sentit, el regidor ha volgut fer un agraïment públic a totes les entitats i col·lectius d’Altea que amb el seu esforç i dedicació han sigut part essencial en que Altea siga hui la capital cultural valenciana.

Pin It on Pinterest