Select Page

La regidora d’Igualtat, Educació i Normalització Lingüística, Vicenta Pérez, ha iniciat l’any 2019 amb l’adquisició d’una gran varietat de llibres feministes, en promoció de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, sobre coeducació, prevenció de la violència de gènere i enaltiment de la vida de les dones d’interès cultural.

L’edil ha explicat que “l’objectiu d’aquesta acció és el de difondre i fomentar la lectura igualitària i poder donar a conèixer en què consisteix realment el feminisme, perquè no es confonga amb interpretacions interessades que puguen donar origen a creure que el feminisme busque una altra cosa que no siga la igualtat entre les persones. Volem afavorir l’accés a aquests recursos a la població adulta, jove i infantil i reforçar la cooperació amb institucions públiques educatives i culturals.

Vicenta Pérez ha informat que “des de la Regidoria d’Igualtat volem donar a conèixer escriptores, il·lustradores i dones que al llarg de la història han sigut invisibilitzades en els llibres de text”. I ha destacat que “també es pretén impulsar la lectura de llibres en valencià com per exemple ‘Entre Dones’, ‘Això no és Amor’ i ‘Dones valencianes que han fet història’.

L’edil ha explicat que “es donaran exemplars a la Biblioteca Pública i als centres educatius del municipi, entre altres, amb la idea de posar a disposició aquest tipus de lectures igualitàries. A més, dins de les mesures del Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes de Recursos Humans de l’Ajuntament, es crearà una secció de préstec de llibres per a fomentar la lectura feminista entre el personal i famílies de la plantilla municipal”.

Pin It on Pinterest